23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.585
EURO34.8354
ALTIN2416.1

Yarbay Alkan: Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
PKK terör örgütü tarafından 21 Ağustos'ta Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü'ndeki jandarma karakoluna yapılan saldırıda şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan terörle mücadele konusunda; "Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur" dedi.
PKK terör örgütü tarafından 21 Ağustos'ta Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü'ndeki jandarma karakoluna yapılan saldırıda şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan terörle mücadele konusunda; "Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur" dedi.

İzne gelen Yarbay Alkan, kardeşleri öğretmen Murat ve Deniz Astsubayı olan İsmail Alkan ile birlikte sabah saatlerinde ilk olarak Şehit kardeşleri Yüzbaşı Ali Alkan'ın Garnizon Şehitliğindeki mezarını ziyaret ettiler. Daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesini ziyaret eden Yarbay Alkan ve kardeşleri, burada Dernek Başkanı Durmuş Öksüz ve şehit yakınları ve gaziler tarafından karşılandı. Dernek Başkanı Durmuş Öksüz, dernek hakkında kısa bir bilgi vererek, "Osmaniye ilimizin 227 şehidi, 119 gazisi bulunmakta. İl ve ilçelerimizde de evde tedavileri süre 6 tane yaralı askerimiz bulunmakta." dedi.



ŞEHİT YÜZBAŞI ALİ ALKAN'IN ADI VAKIFTA YAŞAYACAK

Daha sonra konuşan Yarbay Mehmet Alkan ise şehit kardeşlerinin adının yaşaması için bir vakıf kurma düşüncesinde olduklarını belirterek, "Alim'in askerleri mezarını ziyaret ettiler. Allah razı olsun, ben hepsinin Osmaniyeli olduğunu sanıyordum ama farklı yerlerden gelmişler. Daha sonra bizleri de ziyaret ettiler. Orda olan olayları zaten bizlerde az çok biliyorduk, bir kere daha onlardan canlı olarak dinledik. Gördük ki Ali'nin ne kadar cömert, fedakar, kahraman olduğunu bir kez daha onların ağzından canlı olarak dinledik. Bizim bir düşüncemiz vardı, onları dinledikten sonra bu düşüncemiz daha da pekişti. Benim kardeşim gerçekten çok fedakara, melek gibi iyilik dolu bir insandı. Onun adının yaşatılmasını istedik. Kendi adıma, kardeşlerimle beraber onun adıyla Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Vakfı şeklinde bir çalışmamız var. Tekrar Ankara'ya döndüğümde yasal işlemlerini başlatacağım. Onun adını yaşatabilmek adına bir şeyler yapmak istiyorum. Onun fedakarlığının kahramanlığının karşılık bulması gerekir diye düşünüyorum. Onun adını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

'ÜLKEYİ YÖNETENLER HANGİ BEDELİ ÖDEDİ'

Terörle mücadele konusunda da konuşan Yarbay Alkan, "Hani diyorlar ya, 'Askersin kardeşim öleceksin'. Eyvallah bakın bu kadar şehidimiz var. Bunların hepsi öldü, kanını canını verdi. 32 yıldır böyle. Peki Bu ülkeyi yönetenler ne yaptı? Biz canımızla, kanımızla bedel ödedik. Ülkeyi yönetenler hangi bedeli ödedi, bunu gösterin bana. Onlar bedel ödemediği sürece bu işte bitmeyecektir. Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur. Yine konuşuyor diyecekler ama.. Biz kanımızı canımızı vermeyelim demiyoruz, veriyoruz zaten. Bundan bir çekincemiz yok. Bunu da herkes görüyor, mezarlıklar şehitlikler de bunun şahidi. Peki nereye kadar. Bu işin bir sorumlusu yok mu? Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Biz kaybedeceğimizi kaybetmişiz zaten. Üzerimize düşeni de yapmışız. Artık üzerine bir şey düşmeyenlerin bir şeyler yapması lazım. Başkalarının bir şeyler yapması lazım. " diye konuştu.

TERÖRİSTLER YILLARDIR BELEDİYELERİ YÖNETİYOR

Yarbay Alkan şöyle dedi: "Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz diyorlar, diğer taraftan teröristler belediyeleri yönetiyor yıllardır. Koca koca belediyeli yönetiyorlar, devletin tüm imkanları ellerinde. Bu nasıl mücadeledir. Doğruları söylemek ülkemizde suç maalesef. Aklı başında herkes bilir, odada sinek olduğu zaman ilaç alırsın öldürmeye çalışırsın. Ama dışarıda bataklık var, belediye görevini yapmıyor ilaçlamasını yapmıyor. O zaman burada sinek sizi ısıracak, siz sineği öldüreceksiniz, öyle devam edip gidecek. Ama bataklık orada duruyor, bataklığın kurutulması lazım. Yani terörle mücadele farklı bir şey, teröristle mücadele farklı bir şey. Bunu artık anlamamız lazım. Biz askeriz terörle mücadele ediyoruz, askeriz vur der vur, dur der dururuz, şuan olduğu gibi, yıllardır olduğu gibi"



Daha sonra dernek başkanı Durmuş Öksüz, ziyaret anısına Yarbay Mehmet Alkan'a dernek flamasını hediye ederek, ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini belirterek, teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar