29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3

Yaralı Bulunan Leyleğin Kanadı Kesildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaralı Bulunan Leyleğin Kanadı Kesildi
Abone ol
HATAY'ın Dörtyol ilçesinde av koruma memurları tarafından kanadından yaralı halde bulunan leylek, Osmaniye'de tedavi altına alındı.
HATAY'ın Dörtyol ilçesinde av koruma memurları tarafından kanadından yaralı halde bulunan leylek, Osmaniye'de tedavi altına alındı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Veteriner Hekim Bünyamin Akın tarafından Orman ve Şu İşleri 7'nci Bölge Müdürlüğü Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'nde tedaviye alınan leyleğin yaralı olan sağ kanadı yaklaşık bir saat süren ameliyatla kesildi.

Elektrik tellerine çarpması veya bilinçsiz bir avcı tarafından ateşli silahla vurulması sonucu Leyleğin kanadında kırıklı yara olduğunu belirten Bünyamin Akın, "Yaptığımız muayenesinde leyleğin sağ kanadının kırık ve parçalanmış olduğunu tespit ettik ve düzelemeyeceğini yeniden yerine dikilemeyeceğini düşünerek kesilmesine karar verdik. Yaklaşık bir saat süren bir operasyon sonucunda kanadı aldık.

Leylek iyileştikten sonra eğer tek başına doğal hayatını sürdürebilecek durumdaysa doğaya bırakılıyor, tedavi sonuç vermediğinde ise Gaziantep Hayvanat Bahçesine gönderiliyor. İyileşmesi 20 gün ile bir ay kadar sürecektir. Bu tür ayağı kanadı kesilen sağlığına kavuştuktan sonra uçma yetisini kaybettiği için Gaziantep Hayvanat Bahçesine teslim edilmektedir. Bu leyleğimizi de oraya teslim edeceğiz." dedi.

Orman ve Şu İşleri 7'nci Bölge Müdürlüğü Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesinde rehabilitasyon merkezinin olmasının yaban hayvanlar için büyük şans olduğunu ifade eden Veteriner Hekim Bünyamin Akın, "Şu ana kadar yüzlerce yaralı yaban hayvanını burada tedavi ettik.

Şu anda ise 4 tane daha yaralı leyleğimizin ve bir balıkçı kuşunun tedavisi sürmekte. HAYTAP ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile birlik yaralı ve ölmek üzere hayvanları hayata döndürerek yaşamlarına devam etmesine katkıda bulunuyoruz." şeklinde bilgi verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar