20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Yaralı Ak Pelikanlar tedavi altına alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaralı Ak Pelikanlar tedavi altına alındı
Abone ol
Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne getirilen erkek ve dişi iki yaralı ak pelikan, tedavi altına alındı.
Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne getirilen erkek ve dişi iki yaralı ak pelikan, tedavi altına alındı.

Hatay'ın Dörtyol ve Mersin'in Tarsus ilçelerinden getirilen ve birinin kanadından ateşli silah yaralanması ve diğerinde ise yine kanat kısmında açık yara bulunan pelikanlar, tedavilerinin ardından yeniden doğal yaşamlarına bırakılacağı belirtildi.

Orman ve Şu İşleri 7'nci Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2012 yılından bu yana faaliyette olan Yaban Hayatı Bakım Gözlem Ünitesinde yaban hayvanı çeşitliliğinin her geçen gün artmakta olduğu belirtilerek, "Yıl içerisinde tedavileri yapılarak doğaya bıraktığımız onlarca yaban hayvanının yanında, mevcut durum itibari ile 1 adet dişi ve 1 adet erkek olmak üzere 2 adet ak pelikan, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan küçük akbaba, kızıl şahin, 2 adet kerkenez ve bir adet sığır balıkçılı bulunmakta olup, bu yaban hayvanının bakım ve tedavileri devam etmektedir." denildi.

YARALI YABAN HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIN
Bakım gözlem ünitesinde tedavi görmekte olan ve koruma altındaki yaban hayvanlarının büyük kısmının saçma ile yaralandığının vurgulandığı açılmada, "Bunu üzülerek gözlemlemekteyiz. Vatandaşlarımızın özellikle koruma altındaki yaban hayvanlarına ateş etmemeleri ve doğal hayatın hassas dengesini bozmamaları konusunda daha dikkatli olmalarını bekliyor, yaralı yaban hayvanlarına sahip çıkarak kurumumuza getiren duyarlı vatandaşlarımıza bu davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz." diye bilgi verildi.

ÖNEMLİ İKİ KUŞ GÖÇ YOLU OSMANİYE ÜZERİNDEN GEÇMEKTE
Dünya kuş göç yollarından olan, Avrupa'nın en önemli iki göç yolunun Osmaniye üzerinden geçmekte olduğunun belirtildiği yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "İlimiz doğu ve batıyı birbirine bağlayan bir köprü vazifesi gördüğü gibi kuşlar açısından da kuzey ile güney arasında bir hava koridoru olarak işlev görmektedir. Bu göç esnasında, özellikle ilkbahar ve sonbaharda bir kısım kuşlar beslenme barınma, bazı türler ise bunun yanında üreme amacıyla ilimizde misafir olmaktadır. Başta göçmen kuşların göçü esnasında olmak üzere, diğer kuşlar ve memeli yaban hayvanlarından çeşitli nedenlerle güçsüz düşenler, yaralananlar, İl Şube Müdürlüğümüzde bulunan Yaban Hayvanı Bakım Gözlem Ünitesine getirilmektedir. Yaralı yaban hayvanlarının bakım ve tedavileri veteriner hekim kontrolünde yapılmakta ve iyileşerek doğal ortamda yaşamını devam ettirebilecek olanlar doğaya geri bırakılmakta, durumu ağır olanlar ise hayvanat bahçesine gönderilmektedir."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar