25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5159
EURO34.9689
ALTIN2434.4

Yabancı uyruklu Biyokaçakcı Zorkun’da yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yabancı uyruklu Biyokaçakcı Zorkun’da yakalandı
Abone ol
Osmaniye’nin Zorkun yaylası ormanlık alanında durumundan şüphelenilen Çek Cumhuriyeti uyruklu T.T. Jandarma tarafından yakalandı.
Osmaniye’nin Zorkun yaylası ormanlık alanında durumundan şüphelenilen Çek Cumhuriyeti uyruklu T.T. Jandarma tarafından yakalandı.

Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürlüğü’nce 2015 yılının Aralık ayında yapmış olduğu “Biyokaçakçılıkla mücadele semineri”nin ilk meyvesini verdiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Osmaniye’nin Zorkun yaylası ormanlık alanında saat: 14.00 sıralarında tek başına dolaşan birinin davranışlarından şüphelenen duyarlı vatandaş, durumu 156 Jandarma hattını arayarak ihbar etti.

Jandarma ekibinin yakaladığı kişinin Çek Cumhuriyeti uyruklu T.T. olduğu belirlendi.

Yakalanan kişinin  sırt çantasında çıkan ve topladığı böcekleri saklamada kullandığını söylediği kimyasal madde emdirilmiş talaş benzeri maddelerin olduğu plastik kutuları ve fotoğraf makinasında farklı türde böcek resimlerini gören Jandarma birimleri, Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürlüğü teknik elemanları ile irtibata geçerek durumu bildirdi.

Zaman kaybetmeden olay yerine giden Şube Müdürlüğü teknik elemanları şahsın Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden alınması gerekli araştırma izninin olup olmadığını kayıtlardan araştırarak bu şahsa ait bir araştırma izninin bulunmadığını tespit etti.

Şahsın daha önceden doğadan örnek toplamış olabileceği düşünülerek Savcılıktan alınan arama izni ile ilgili birimlerle koordineli olarak kaldığı otel odasında yapılan arama neticesinde; odada bulunan sırt çantasının gözlerinden birinde, plastik bir kap içerisinde pamuk parçalarının arasına gizlenmiş 69 adet çeşitli türlerde ölü böceğin olduğu tespit edildi. Bulunan böcekler ile böcekleri toplamada kullanılan tüm materyale el konuldu.

Bunun üzerine şahsa bu yaptığının yasalara aykırı bir davranış olduğu söylenerek, şahıs hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun 9/a maddesinin ihlali nedeni ile idari yaptırım kararı tanzim (40.913,00 TL idari para cezası işlemi) edilerek, kendisine tebliğ edildi.

Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürlüğü, Osmaniye İlinde; ilk kez biyokaçakçılık vakasının tespitinde yardımcı olan; ihbarı gerçekleştiren duyarlı vatandaşlarımıza, ihbar sonrası ilgili ve özenli çalışmaları nedeni ile Osmaniye Jandarma birimindeki tüm personele ve emeği geçenlere teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar