19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3405
EURO35.2123
ALTIN2247.2

Yabancı Gazeteciler Konaklama Tesisini inceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yabancı Gazeteciler Konaklama Tesisini inceledi
Abone ol
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve AFAD iş birliğiyle Türkiye’ye gelen 32 ülkeden 60 gazeteci, Osmaniye’nin Cevdetiye beldesinden bulunan Osmaniye Konaklama Merkezini ziyaret etti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve AFAD iş birliğiyle Türkiye’ye gelen 32 ülkeden 60 gazeteci, Osmaniye’nin Cevdetiye beldesinden bulunan Osmaniye Konaklama Merkezini ziyaret etti.

AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden’in de bulunduğu ziyarette, incelemelerde bulunularak gelen yabancı gazetecilere Konaklama Merkezi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yabancı basın mensuplarına yönelik yapılan basın toplantısında AFAD Osmaniye İl Müdürü Serhat Bulut tarafından Barınma Merkezi hakkında brifing verildi. Bulut tarafından yapılan sunumda, Barınma Merkezinin genel yapısı hakkında bilgi verildi.

Bulut, verdiği brifingte şu ifadeleri kullandı:

“Çadırkent olduğu dönemde 250 dönüm üzerinde 10 bin kişilik kapasitesi mevcuttu. 2016 Ağustos başlarında kampın, Çadırkent’ten Konteynır Kente dönüşüm kararı alındı.

1 Eylül 2016 tarihiyle de kampın yapım çalışmalarına başlanmıştır. Bu süreçte 2016 Ağustos ayında Çadırkent’te bulunan 8 bin 600 kişiden 7 bin kişi Osmaniye kent merkezine, geri kalan bin 600 kişi de Kilis Öncüpınar kampına gönderildi. Kenteyner Kent ise Eylül ayında başlayan inşaat çalışmaları Ocak ayında tamamlanarak açışlı gerçekleştirildi.

Kampımızda 3 bin 350 tane konteynır var. 5 adet çocuk parkı, 4 tane spor sahası, 2 tane sağlık merkezi, 2 tane ibadethane, 1 adet rehabilitasyon merkezi, 2 adet kütüphane ve bin 800 metrekareden oluşan bir market bulunmakta.”

Bulut tarafından yapılan sunumun ardından AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, kampa alınmalar konusunda sorduğu soru üzerine Bilden, “Kampımızın kapısı kapalı değil. Ama şu bir gerçektir yani hepimizin evlerinin kapıları var. Bu salonun kapısı var. Şimdi bu salona kontrolsüz, akridite olmamış birisinin girmesi mümkün değil. Bizim kapılarımızın mantığı budur. İhtiyaç sahibi olan herkesi de kampta kontenjan varsa kimseye kampımızın kapılarını kapatmıyoruz” dedi.

Başka bir gazetecinin ise, Türkiye sınırına gelip geri gönderilen mülteciler olduğu yönünde sorduğu soruya Bilden, şu cevabı verdi:

“Biz hiçbir zaman sınırlarımızı kapatmadık. Şu an sınırlarımızın hiçbir tarafında ülkemize giriş yapmak isteyen tek bir Suriye vatandaşı yok. Tahmin ediyorum bu konuda yanlış bilgilendirilmişsin.

Birazda spesifik bir konu. Şimdi hiçbir şekilde ülkemizin yanına gelip, sınırına gelip 7 yıldan beri geri giden tek bir mülteci yok. Eğer bu söylediği Abdullah’ın (yabancı gazeteci) doğru olsaydı bugün bizim ülkemizde 3 buçuk milyon mülteci olmazdı” diye konuştu.

Avrupa Devletlerinin 300 mülteci alırken referandum yaptıklarını hatırlatan Bilden, “Ve o referandumlardan bazı Avrupa ülkelerinde hayır çıktı. Bizim liderimiz, bizim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bu bir vicdan meselesidir, bu bir ensar muhacir meselesidir. Bizim kardeşlerimizin hepsi komşu ülkelerden kim gelirse kapımız açıktır’ dedi ve 7 yılda 3 buçuk milyon mülteciyi ülkemize kabul ettik. Şu an göreceğiniz bu kampı, sizden rica ediyorum bunu objektif bir şekilde yazın ve tüm Dünya’ya duyurun.”

Yabancı gazetecilerle yapılan basın toplantısının ardından Bilden ve gazeteciler, Barınma Merkezinde inceleme gezileri yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar