25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3

Vergi Haftası etkinlikleri başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vergi Haftası etkinlikleri başlıyor
Abone ol
Vergi Haftası’nın 24’ncüsü ilimizde de 25 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Vergi Haftası’nın 24’ncüsü ilimizde de  25 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

 

Osmaniye Defterdarı Tahir Gök Vergi haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, vergi bilinci ve verginin önemi konusunda vatandaşları bilgilendirdi.


Defterdar Gök açıklamasında;


“Kamuoyunda Vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla, 1990 yılından bu yana kutlanan "Vergi Haftası" nın 24 üncüsü, 25 Şubat - 03 Mart 2013 tarihleri arasında, çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.


Bilindiği üzere kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağı vergilerdir. Anayasamızın 73. maddesinde, herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olduğu belirtilmiştir


Belirtilen temel hedefler doğrultusunda, verginin adil dağılımı ve tabana yayılması konusunda göreve başladığımız günden bu yana Defterdarlık olarak çok yoğun bir şekilde çalışmaktayız.


Kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarı, büyük ölçüde para ve mal hareketlerinin kontrol altına alınması ile gerçekleşecektir.


Gerçek ve tüzel kişilere ait bankalardaki para hareketleri, Tapudaki gayrimenkul bilgileri ve Trafikteki taşıt bilgileri vatandaşlık numarası ile tek tuşla izlenir hale gelmiştir.


Mükelleflerin vergi dairelerine gelmeden; bankalar ve PTT yoluyla, vergi tahsilatının yapılmasının yanı sıra, vergi beyannamelerini verebilmesi için e-beyanname uygulaması başlatılarak mükelleflere kolaylık ve zaman kazandırılmıştır.


Türkiye genelinde E- Borç Takip Sistemi kurularak, vergi alacaklarının tahsiline yönelik çalışmalar daha etkin bir şekilde yazışma yapılmadan elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir.


Mükelleflerimizin vergisel yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için vergi mevzuatı ile ilgili sorularına cevap vermek ve bilgi desteği sağlamak üzere alo Maliye 4440189 vergi iletişim merkezi hattı kurulmuştur.


Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızda vergi bilincinin oluşması için tüm anne ve babalar ile eğitimcilere önemli görevler düşmektedir.


Ülkemiz hak ettiği yere; ödeyeceğiniz vergiler ve yaptığınız alışverişlerde alacağınız belgeler sayesinde gelecektir.


Verginin sadece yasal ve idari düzenlemelerle çözümünün mümkün olmayacağı gerçeğinden hareketle vergi haftasında eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmiştir.


Tüm bu çalışmaları, yıllardır büyük ölçüde ihmal edilen vergi bilincinin arttırılması için önemli altyapı çalışmaları olarak görmekteyiz.


Geçen yıl olduğu gibi bu yılda kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarılı olunabilmesi ve verginin tabana yayılmasında önemli gördüğümüz sivil toplum kuruluşları ile iş birliği ve diyaloga önem vererek ziyaret programları gerçekleştirilecektir


Bu ziyaretlerde Defterdarlığımız uygulamaları hakkında bilgiler verirken, mükellefiyet görevlerini bugüne kadar eksiksiz yerine getiren mükellef iş yerinde ziyaret edilerek teşekkür belgesi verilecektir.


Defterdarlığımız ve Türkiye Beyazay Derneği ile ortaklaşa olarak Valilik Ahmet Cevdet Paşa konferans salonunda “Özürlülere ilişkin vergi indirimi ve istisnaları konulu” panel düzenlenecektir.


Verginin bir vatandaşlık görevi olduğundan hareketle; toplumun tüm kesimlerine 7'den 70'e herkese bu anlamda sorumluluklar düştüğünü ve bu konuda hepimizin, herkesimin yapması gereken işlemler olduğuna inanıyorum. Bu anlamda kayıt dışı ekonomi ile yapacağımız mücadelede sivil toplum kuruluşlarına, mükelleflere ve vatandaşlarımıza önemli görevler düştüğünü belirtmek istiyorum.



Defterdarlık çalışanları olarak daha iyi bir Türkiye'nin oluşumuna katkıda bulunma amacı doğrultusunda mükelleflerimize daha nitelikli ve güler yüzlü kamu hizmeti sunmaya devam edeceğimizi belirtir; çalışanlarımızın ve mükelleflerimizin vergi haftasını kutlar saygılar sunarım.”dedi.


Mustafa BARDAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar