29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

Vekalet yoluyla kurban kesimi toplantısı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vekalet yoluyla kurban kesimi toplantısı!
Abone ol
Osmaniye’de 2018 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu toplantısı yapıldı.

2018 yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu toplantısı  

Osmaniye’de 2018 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu toplantısı yapıldı.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, Osmaniye Korkutata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Türk, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tamer Bilacan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Milli
Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İlçe Müftüleri, STK temsilcileri ve tüm görevlilerin   katılımı ile Cebeli Bereket Kültür Merkezinde yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç.Dr.Ömer Menekşe ve TDV Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Oğuzhan Arıcı’nın sunumlarıyla katıldığı programda Merkez Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş’un Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Başkanlık ve TDV Genel Müdürlüğünün hazırladığı Kurban Sinevizyonu gösteriminin ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu açılış konuşmasını yaptı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu;  “Kurban ibadeti insanlık tarihi kadar eski bir ibadettir. İnsanlığın olmazsa olmazıdır. Allaha yakınlık vesilesidir. Sloganı Tekbir’dir. Tekbir ise, Müslümanın zikridir. Zikir, hatırlamak ve hatırlanmaktır. Kurban İbadeti ile Mü’minler; başta Allah’ı, sonra yakınlarını ve daha sonra da tüm kardeşlerini hatırlar ve birbirine yaklaşırlar. Dünyada birçok yerde, özellikle 6 İslam coğrafyasında, İçinden geçtiğimiz süreçte; tüm insanlığı kuşatan şiddet, terör, nefret, düşmanlık, ırkçılık, ayrımcılık, işgal, sömürgecilik, islamafobya ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan zorunlu göç, açlık, yoksulluk, haksızlık, adaletsizlik gibi sorunlarla mücadele etmek için farkındalık ve bilinç oluşturma gayreti ve yardım konularını genelde T.C. Devleti özelde ise D.İ.B ve TDV üstlenmiştir. İşte bunun adı, İyiliktir, Yardımdır, Kurbandır. Bunun adı Türkiye’dir. Bunun adı D.İ.B. ve TDV dir.” Dedi.

Vekâlet yoluyla kurban bağışı yapan   Vali   Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü ve İl Özel İdare Genel Sekreterine bağış belgelerini İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu takdim etti. 

Vali Ömer Faruk Coşkun; “ Bu organizasyonda emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşaAllah Rabbim ibadetlerimizi kabul buyursun. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve T.D. Vakfımız hem yurt içinde hem de yurt dışında her konuda olduğu gibi kurban hizmetleri organizasyonlarında da güvenilir bir şekilde yerine getiriyor.” Dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç.Dr.Ömer Menekşe; “ Mesele kurban eti değil ki; Verirken karşındakine; 'Seni unutmadım' demek Sen benim için önemlisin, “Açsan, tok olamam”demek...Kurban etleşmek değil ki; kurban dertleşmek... Derdi olan insana “derdin, derdimdir” demek.”

“Kurban, kurbiyyettir, gönülden bağlılık, gönüllerin, duaların birleşmesi, milletçe ve ümmetçe yakınlaşma ve paylaşmadır. O açıdan verilen her vekâlet bir emanettir. Ancak ne var ki emanete vekâleten sahip çıkanların ihaneti, milletimizin kurban ibadetini bir menfaat çarkına dönüştürdü. Suret-i Hak’tan görünerek 40 yıl bu milletin imanını, inancını, değerlerini, zekâtını, sadakalarını çalan, evladını elinden alan, dinimizin temel değerlerini ve kavramlarını tahrif eden, batıla hizmet eden FETÖ, vekâleten kurban yolu ile topladığı kurban paralarını da kendi süfli emelleri uğruna çarçur etti.” Sözlerini kullandı.

Vekâlet Yoluyla Kurban’ın tanımı, kimlere ve nasıl ne şekilde ulaştırıldığı, Kurban ibadetinin istismarı konularını detaylarıyla anlatıldı. 
 
Daha sonra TDV Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Oğuzhan Arıcı’nın Vekâletle Kurban Kesim programının amacı, ortak çalışılan kurumlar, Kurbanların satın alınması, Kurban bağışlarının kabul yöntemi, Kesim ve dağıtım yapılacak ülkelerin belirlenmesi, 2017 yılı istatistik bilgileri, TDV gönüllüsü olmak ve Dünyanın dört bir yanından görüntü sunumlarıyla sona erdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar