19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5613
EURO34.8037
ALTIN2492.6

Vekalet yoluyla kurban kesimi anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vekalet yoluyla kurban kesimi anlatıldı
Abone ol
Vekalet yoluyla kurban kesimi konusunda bilgilendirme bölge toplantısı Osmaniye’de gerçekleşti.

Vekalet yoluyla kurban kesimi konusunda bilgilendirme bölge toplantısı Osmaniye’de gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl düzenlenen “Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu tanıtım Bölge toplantısı” Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye İl ve İlçe Müftüleri ile din görevlilerinin yoğun katılımı ile Korkut Ata Üniversitesi 15 Temmuz Amfisinde yapıldı.

Program, Osmaniye Merkez Müftü Bestami Aksu Erkek Yatılı Kur'an Kursu Öğreticisi Hasan Akın'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu açılış konuşmasında, öncelikle böyle bir organizasyonun Osmaniye’de  yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti.

İl Müftüsü Tahiroğlu konuşmasında; “Allah bu hizmeti yapanlardan, destek olanlardan razı olsun.Hayırsever milletimizin emanetleri başkanlığımız ve vakfımızın organizesi ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bunun adı iyiliktir, yardımdır ve kurbandır. Yapılan bu güzel organizasyonunun adı Türkiye'dir.

Yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 135 ülkenin 400 bölgesinde kurban kesimi yapılacak.  Kesilen kurbanlar yurtiçinde, ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurtdışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtılmaktadır "dedi.

TDV kurumsal tanıtım filminin gösteriminden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İrşat Hizmetleri Dair Başkan Vekili Ahmet Sünetçi de;  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kürsüye, mihraba ve minbere sığmayacak kadar büyüdüğünü, Cezaevinden huzurevine öğrenci yurtlarından birçok kuruma kadar hizmet verdiklerini belirterek; “Yüce Rabbimiz bizleri bu yolda gayretten ve samimiyetten ayırmasın, kurban ibadetinin sadakat ve teslimiyet sınavı olduğunu bugün de Kurbanın, kardeşliğin paylaşmanın ve hatırlamanın adıdır.”dedi.

Sünetçi,  Kurban ibadetinin ve Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonun önemini gönüllü olarak görev aldığı ülkelerden örnekler vererek anlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Tanıtım filminin ardından TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini vatandaşların, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerine, cami görevlilerine, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebileceklerini anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu ile ilgili detaylı sunumunun ardından program sona erdi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar