29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

Vatandaşlar Karaçay Vadisi için ortak tepki koydu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaşlar Karaçay Vadisi için ortak tepki koydu!
Abone ol
Osmaniye’deki Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde Karaçay Vadisindeki doğal dengenin bozulmaması için ortak eylem gerçekleştirildi.
Osmaniye’deki Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde Karaçay Vadisindeki doğal dengenin bozulmaması için ortak eylem gerçekleştirildi.

Osmaniye Kent Konseyi, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların da katılımı ile Karaçay vadisi, elektrik santralı önünde basın açıklaması yapılarak Karaçay’a sahip çıkılması istendi, yetkililerin dikkati çekildi.

Karaçay Vadisi üzerindeki Amanos dağlarında kurulması planlanan Taş ocağı işletmesinin doğal dengeyi bozacağı ve gelecekte Osmaniye için büyük zararlar vereceği gerekçesi ile  STK temsilcileri ile
vatandaşlar ellerinde dövizlerle Elektrik santralında buluştu.

Osmaniye Kent Konseyi Başkanı Hayrettin Aslan yaptığı basın açıklamasında; “Bildiğiniz gibi Karaçay’ımızın Kuzey Doğu yönünden geçen yıl bir taş ocağı işletmesi ve oradan elde edilen çakıl ve kumların taşınması için de Karaçay köprüsünün sol tarafından –Özel İdare’nin ismi alet edilerek- Taş ocağına bir yol açılmak istenmiş, ancak bu durum sizler gibi duyarlı hemşehrilerimizin birlikte hareket etmesi ve Valiliğimizin de olaya duyarlılık göstermesi ile engellenmiş ve yol inşaatı önlenmişti. Ancak kendi maddi çıkarları için toplum menfaatini hiçe sayan zihniyet, amaçlarından vaz geçmemiş ve mümkün olduğunca kamudan gizleyerek, taş ocağı şantiye inşaatına ve başka yerden yol inşaatına devam etmiştir. Son icraatı ise burada gördüğünüz gibi doğayı katletmede hiçbir kritere dikkat etmeden Karaçay elektrik santralından taş ocağına elektrik hattı çekmek olmuştur. Bu elektrik çekilmesinde gösterilen hoyratlık ve acımasızlık, taşocağı işletmecilerinin amaçlarını gerçekleştirmede ne kadar acımasız ve vurdum duymak olduğunun bir kanıtıdır. Yani bahse konu taş ocağı çalışmaya başladığında, bu acımasızlık- istenmese de- devam edecek ve 15-20 sene gibi bir zamanda Karaçay’ımız ve Zorkun dahil  Karaçay havzasındaki tüm bitki örtüsü ve yaban hayvanları katledilmiş olacaktır. Bu duruma şimdiden dur demez isek; hem bu dünyada hem de öbür dünyada çocuklarımız, torunlarımız ve tüyü bitmemiş yetimlerimizin eli yakamızda olacaktır”dedi.

Karaçay vadisindeki doğal denge, Amanos dağlarındaki bitki örtüsü ile hayvan türlerinden de sözedilen basın açıklamasının devamında, yapılması planlanan Taş ocağı işletmesinin engellenmesi için yasal yollara da başvurulacağı vurgulandı.

Basın açıklaması sırasında katılımcılar ellerinde; “ Karaçay’ıma dokunma yanarsın!”, “Amanoslar sahipsiz değil!”, “Milletin temsilcileri uyama!”, “Osmaniyemizin suyunu kirletme!”, “Zorkun’un nefesini kesme!”, “Burası çiftlik değil Gavurdağları!”, “Karaçay’a Kara leke sürme!”, “”Karaçay sahipsiz değil!” ve “Karaçay’ıma özgürlük!” gibi dövizler taşındı.

Yapılan basın açıklamasının ardından katılımcılar Elektrik santralından demir köprüye oradan da asma köprüye kadar yürüyerek Karaçay vadisine sahip çıkacaklarını belirttiler.
Doğa yürüyüşünün ardından katılımcılar olaysız şekilde dağılarak kent merkezine döndü.

AYNI BÖLGEDE İKİNCİ TAŞ OCAĞI!

Amanos dağlarında, Karaçay Vadisi üzerinde açılması planlanan ve geçtiğimiz yıl yol açma çalışmaları yapılan Taş Ocağı işletmesine yakın ikinci Taş ocağı’nında bulunduğu öğrenildi.

STK temsilcileri ile vatandaşların geçtiğimiz yıl yol açma çalışmalarına tepki göstererek çalışmaları durdurulan Taş ocağı firması yetkilileri, son olaylarla ilgilerinin bulunmadığını belirtti.

Karaçaydaki elektrik santralı yanında bulunan çam ve çınar ağaçlarının kesilmesi ve elektrik direkleri dikilerek hat götürülmesi olayı ile ilgilerinin olmadığı yönünde bir açıklama geldi.

Firma yetkisi yaptığı açıklamada; “ Geçtiğimiz yıl Karaçay vadisi üzerinde yaptığımız yol açma çalışmalarına halkımızın tepki göstermesi üzerine bizler çalışmalarımızı durdurduk. O günden itibaren herhangi bir çalışma yapmadık.

Halkın tepki üzerine durdurduğumuz çalışmalarımızla birlikte iddia edildiği gibi bizin bir başka yöreden yol açma veya elektrik hattı çekme gibi bir çalışmamış olmamıştır ve son yaşanan olayla bizim bir ilgimiz bulunmamaktadır. Bizim açmayı düşündüğümüz Bademlik yöresi yakınlarında bize sınır olan bir başka Taş ocağı işletmesi daha bulunmaktadır.  Sanırım bu son çalışmalar o işletme tarafından yapılmaktadır.”dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar