25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5748
EURO35.0319
ALTIN2435.1

Vali Oduncu’dan Ramazan bayramı mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Oduncu’dan Ramazan bayramı mesajı
Abone ol
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Bayramların bireyselleştirmemesi gerektiğini belirterek, “Bu günleri yalnızca tatil vesilesi haline getirmek, şüphesiz öz kültürümüze ve bayramlarımızın ruhuna aykırıdır.” Dedi.
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Bayramların bireyselleştirmemesi gerektiğini belirterek, “Bu günleri yalnızca tatil vesilesi haline getirmek, şüphesiz öz kültürümüze ve bayramlarımızın ruhuna aykırıdır.” Dedi.


Huzur ve güven içinde geçirilen Ramazan ayının ardından Birlik ve beraberliğin, manevi değerlerin temel unsurlarından olan Ramazan bayramını karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Vali Oduncu, “Bayramlarımız, birbirimizi daha iyi anlamaya, saymaya, dayanışmaya, ihtiyacı olanlara yardım eli uzatmaya, küçükleri sevmeye, büyüklere saygı göstermeye yönelik toplumumuzun güzel hasletlerini hatırlamamıza bir vesiledir.


Toplumumuzda sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır. Bayramları bireyselleştirmek, bu günleri yalnızca tatil vesilesi haline getirmek, şüphesiz öz kültürümüze ve bayramlarımızın ruhuna aykırıdır.” Dedi.


Bayramların neşe ve sevinçlerin paylaşarak çoğaldığı günler olduğunu söyleyen Oduncu mesajında şunları ifade etti:


“Aile büyüklerimizi, akrabalarımızı, komşularımızı, arkadaş ve dostlarımızı ziyaret ederek onlara hürmet ve muhabbetlerimizi göstermek, şehitlerimizin kabirlerini ziyaret etmek, kahraman gazilerimizi unutmamak, yetimlerin, yaşlıların, şifa bekleyenlerin ve kimsesizlerin tebessümü ile bayramlarımızı aydınlatmak şüphesiz bayramlarımıza daha fazla anlam katacaktır. Dini bayramlarımız ülkemizde olduğu gibi, farklı coğrafyalarda yaşayan milyonlarca Müslüman tarafından da aynı mutlulukla paylaşılmaktadır.


Bununla birlikte içinde bulunduğumuz mübarek günlerde başta Filistin, Suriye ve Irak olmak üzere İslam dünyasında yaşanan olaylar ve baş gösteren sıkıntıları da derin bir üzüntü ve endişe ile izliyor, oralarda yaşayan kardeşlerimizin de acılarını paylaşıyoruz. İslam Dünyası olarak birlik ve beraberliğimizi daima korumalı, aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz.


Unutulmamalıdır ki, Müslüman olmak; yüce dinimizin esaslarından olan kin, nefret ve ayrımcılık duygularından ruhumuzu arındırarak adaleti yüceltmek, sevgiyi, barışı ve huzuru yaymaktır. Bu duygularla, Ramazan Bayramının Ülkemize, Milletimize ve Tüm İslam Âlemine kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini, hayırda, iyilikte ve güzellikte buluşturmasını acı ve üzüntü yaşamadan sevdiklerimizle birlikte huzur içinde geçmesini temenni ediyor, tüm Osmaniyelilerin Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar