20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Vali Oduncu: Çalışmayana yardım yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Oduncu: Çalışmayana yardım yok
Abone ol
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edip, çalışabilecek durumda olup ta, verilen işte çalışmayan vatandaşlara yardımın kesileceğini söyledi.
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edip, çalışabilecek durumda olup ta, verilen işte çalışmayan vatandaşlara yardımın kesileceğini söyledi.


Vali Oduncu, Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda, Kaymakamlar ve Kurum Müdürleri ile bir araya geldi.


YILDA EN AZ İKİ DEFA BİR ARAYA GELİNECEK
Kamu hizmetlerinin vatandaşa en iyi şekilde sunulması için özverili çalışılmasını isteyen Vali Oduncu, “2014 Yılının ikinci yarısında, kamu hizmetlerinde performansımızın daima yükseldiği bir dönem olarak hizmet yapmanın mutluluğunu gerçekleştireceğiz. Bu amaçla bir araya geldik, zaman zaman yılda en az iki defa bir araya geleceğiz, birbirimizle daha sık görüşmelerimiz olacak. Buradan çıkacak sonuçları karar altına alarak bunları takip etmek suretiyle sizlerle uyulması gereken esaslar konusunda müttefik hareket etmenin yollarına bakacağız.” Dedi.


Mevzuatlarda zaman zaman değişiklikler yapıldığını belirten Vali Oduncu, “Bu değişiklikler sadece belli bir bakanlığı veya belli bir müdürlüğü bilgilendirebildiği gibi, diğer kamu kurum ve kuruluşlarını da bir şekilde doğrudan veya dolaylı şekilde etkileyebiliyor. O sebeple mevzuatta meydana gelen değişiklikleri burada beraber paylaşacağız. Bu konuda birlikte konuşarak diğer arkadaşlarımızı ilgili müdürlerimiz bilgilendirecek.” Diye konuştu.


ÇALIŞMAKTAN KAÇINANA YARDIM YOK
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat eden vatandaşlardan çalışabilecek durumda olup ta, iş verildiği halde çalışmayan vatandaşlara yardımın kesileceğini belirten Vali Oduncu, “Bizim prensibimiz şudur, biz gerçekten ihtiyaç sahibi olan gerçekten devletin yardımına ihtiyaç duyan kişilerin tamamına sahip çıkacağız. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Fakat ‘ben çalışmadan yattığım yerden devlet yardımıyla geçinmek istiyorum’ diyenlere de pirim vermeyeceğiz, bunu asla kabul etmiyoruz. Çalışma gücü yerinde olan ve fakat çalışmaktan kaçınan vatandaşlarımız varsa bunlara da yardımı keseceğiz.” Dedi. 


BİTEN TESİSLERİ NEDEN AÇMIYORUZ?
Bitme aşamasına gelen ve halkın artık açılmasını beklediği yatırımların olduğunu belirten Vali Oduncu, “Bunların açılmasında gecikiyor muyuz, şayet gecikme haklı nedenlerden kaynaklanıyorsa bunun kamuoyu tarafından bilinmesi kamuoyunun en tabi hakkıdır. Yok, gecikme bizden kaynaklanıyorsa o zaman geciktirmemenin ve biran evvel bunları açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın yollarına bakacağız. Örnek olarak Ağız ve Diş Sağlığı merkezi, Kapalı Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu gibi tesisler neden açılmadı. Bunları seçim döneminden önce açacaktık, seçim biteli 3 ay geçmesine rağmen hala açamıyoruz. Niye açmıyoruz. Bunları beraber gözden geçireceğiz. Haklı ve gerekçeli nedenler varsa kamuoyuyla paylaşacağız, şayet yanlış yapıyorsak gecikmesinde eksiklerimiz bizden kaynaklanıyorsa bu eksikliklerimizi giderip, hesap vermesi gerekenler varsa hesap verecek.” Dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar