29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

Vali Oduncu, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Oduncu, başarılı öğrencileri ödüllendirdi
Abone ol
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) üstün başarı gösteren iki öğrenci ve Genç Kalemler Yarışıyor Hikaye Yarışması'nda Türkiye Derecesi yapan öğrencileri ödüllendirdi.
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda  (YGS) üstün başarı gösteren iki öğrenci ve Genç Kalemler Yarışıyor Hikaye Yarışması'nda Türkiye Derecesi yapan öğrencileri ödüllendirdi. 


Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda düzenlenen programa, öğrencilerin yanı sıra aileleri ve öğretmenleri de katıldı.


ÖĞRENCİLERE ALTIN ÖDÜLÜ
Vali Oduncu, YGS Türkiye 4'üncüsü Fatma Sena Topçu, YGS Türkiye 70'incisi Ahmet Erdem Çağatay ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Genç Kalemler Yarışıyor Hikaye Yarışması'nda Türkiye 2'ncisi olan Ayşe Betül Polatol'ı  tüm altın ile ödüllendirdi. 


Vali Oduncu konuşmasında, Osmaniye'nin yeni bir il olmasına rağmen pek çok alanda güzel ve başarılı çalışmalarda hizmeti olan bir vilayet olduğunu belirterek, bununda en belirgin olduğu alanlardan birisinin de eğitim olduğunu söyledi.  Eğitimde diğer vilayetlere göre iyi bir yerde olunduğunu belirten Vali Oduncu, "Bu bizim için yeterli değildir. Mevcut çıtayı her geçen gün daha da yukarıya çıkartmamız için gayret göstermemiz lazım. Bu güzel başarılara Türkiye dereceleri elde ederek kendilerini , ailelerini, okullarını ve Osmaniye'mizi gururlandıran öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılarının devamlı olmasını temenni ediyorum" dedi.


'BAŞARI, HAYATTA BAŞARILI OLABİLİYORSAK BAŞARIDIR'
Başarının sadece SBS ve üniversitelerde yapılan sınavlardan elde edilen derecelerle ölçülemeyeceğini kaydeden vali Oduncu, "Buradaki öğrencilerimiz gibi  sınava giren diğer öğrencilerimizin hepsi bu başarıyı gösteremediler. Bu başarıları veya beklediği başarıyı yakalayamayan öğrencilerimiz kendilerini başarısız görmeleri bana göre çok doğru bir yaklaşım olmaz. İkinci sınav için daha iyi çalışmalılar. İdealleri olan hedefleri olan üniversiteleri olan üniversiteleri kazanmaları bizim en büyük arzumuzdur. Fakat kazanamayacak yavrularımızda olacak. Bunlarında sanki üniversite sınavında istedikleri başarıyı elde edememelerini hayatın bir sonuymuş gibi algılamamaları, böyle değerlendirmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Başarı, hayatta başarılı olabiliyorsak başarıdır. Bu başarınızı her geçen gün arttırmanızı bekliyoruz." dedi.


Başarının, hayatta hangi işi yapıyorsanız yaptığınız işte aranan kişi olmak olduğunu söyleyen Vali Oduncu, "Günümüzde her meslek dalında başarılı kişilere ihtiyacımız vardır. Hangi işi yapıyorsak yapalım, o yaptığımız işte aranan personel olabiliyorsak başarılıyız demektir. Hayat sadece üniversiteden ibaret değildir." diye konuştu.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar