25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5901
EURO35.0253
ALTIN2422.6

Vali Mehmet Oduncu, öğrencilerle kitap okudu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Mehmet Oduncu, öğrencilerle kitap okudu
Abone ol
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, 50'nci Kütüphaneler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yaklaşık 200 öğrenci velileriyle birlikte kitap okudu.
OSMANİYE Valisi Dr. Mehmet Oduncu, 50'nci Kütüphaneler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yaklaşık 200 öğrenci velileriyle birlikte kitap okudu. 


81. ilde aynı anda 1118 kütüphanede düzenlenen 30 dakikalık kitap okuma etkinliği Emine Keskiner İl Halk kütüphanesi bahçesinde gerçekleştirildi.


Vali Mehmet Oduncu, kitap okuma etkinliğinin ardından yaptığı konuşmada, sadece ders odaklı bir hayatın, çocuklar için doğru bir hayat tarzı olmadığını, onların yazılı kaynaklara ulaşmasının ve sosyal çevre edinmesinin, hayata hazırlanmaları için önemli olduğunu ifade etti.


Çocukların ödeve, oyuna ve sosyal aktivitelere ne kadar zaman ayırması gerektiğin belirlenmesi konusunda ailelere görev düştüğünü vurgulayan Vali Oduncu, "Günümüzde ise kitaba ulaşmak oldukça kolay hale gelmiştir. Bu gün cep telefonlarımızda bile el kitaplarını taşıyabiliyoruz. Benim cep telefonumda 4 adet el kitabı var. Tabi kitabı elimize alıp sayfalardan okuduğumuzda aldığımız tadı cep telefonlarından okuduğumuzda alamıyoruz. İmkanlarımız kitap okumanın yollarını kolaylaştırırken bazı zorluklarda getiriyor. Günümüzde televizyon, cep telefonları, bilgisayar oyunları çocuklarımızın kitaba ulaşmasını veya kitap okumaya ayıracakları zamanı engelleyen materyaller olarak da değerlendirilebilir. Bu noktada çocuklarımızın yazılı kaynaklara ulaşmasında, ailelerimize ve öğretmenlerimize görev düşüyor. Sadece ders odaklı bir hayat, çocuklarımız için doğru bir hayat tarzı değildir. Derslerde en yüksek puanı alan çocuk, başarılı çocuk demek değildir. Çocuklarımıza, oyuna, yazılı kaynaklara, ödev, sosyal aktivitelere ne kadar zaman ayırmaları gerektiği konusunda rehberlik etmemiz gerekiyor." dedi.


Evlerde kitap okuma faaliyetinin yapılmasının alışkanlık haline gelmesini arzuladığını belirterek, ailesiyle kitap okuduğunu söyleyen Oduncu, “Her akşam televizyonu kapatarak yarım saat ailece kitap okuyoruz. Bunu çocuklarımız kitap okuma alışkanlığı kazansın diye yapıyoruz. Bunu hepimiz yapmalıyız" diye konuştu.


Etkinlikte, okuma etkinliği sonunda kitaplar hediye edilerek, katılımcılara şapka dağıtıldı. İkramların yapılmasının ardından program sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar