19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5949
EURO34.8651
ALTIN2496.5

Vali Kerem, Muhtarların sorun ve taleplerini dinledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem, Muhtarların sorun ve taleplerini dinledi
Abone ol
Vali Kerem Al, Valiliğimiz tarafından düzenlenen Muhtarlar Toplantısında, merkez köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
Vali Kerem Al, Valiliğimiz tarafından düzenlenen Muhtarlar Toplantısında, merkez köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Vali Yardımcıları Mehmet Öz ve Alp Eren Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri ve İl Genel Meclisi Üyeleri de bulundu.

Toplantının başında konuşan Vali Kerem Al, 10 Aralık 2016 Cumartesi akşamı bölücü terör örgütü mensuplarının canice eylemleri sonucunda şehit olan polislerimiz ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle anarak, “İnsanlıktan zerre kadar nasibini almamış, kan ve ölümden beslenen, emperyalist güçlerin maşaları olan canilerin eylemleri sonucunda can veren 44 şehidimizi rahmetle anıyor, menfur saldırıyı lanetliyorum” dedi.

Sözlerinin devamında tarihi günler yaşadığımızı belirten Vali Al, “15 Temmuz gibi bir ihaneti yaşadık. Bu nedenle sürecimiz, normal gündemimiz aksadı ve maalesef başka şeylerle uğraşmak zorunda kaldık. Güzel bir coğrafyada yaşıyoruz, ancak bu coğrafya güzel olduğu kadar bedeli de yüksek bir coğrafyadır. Bu topraklar üzerinde hesaplar hiçbir zaman bitmedi. Ama birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimizle bu hesapları boşa çıkaracağız. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

VALİ KEREM AL, "MUHTARLARIMIZIN TÜM TALEPLERİ MUTLAKA DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR"


Toplantının hem birkaç önemli hususun muhtarlara bildirilmesi hem de muhtarların görüşlerinin alınması nedeniyle düzenlendiğini kaydeden Vali Al, gündemin en önemli konusunun emniyet ve asayiş olduğunu söyledi. Muhtarların köyler ve mahallelerde devletin gözü kulağı olduğunu belirten Vali Kerem Al, “Toplumumuzun güvenliği konusunda hepimize önemli görevler düşüyor. Bu nedenle en küçük bir haberi göz ardı etmemeniz ve güvenlik güçlerimize bunları mutlaka bildirmeniz gerekiyor. Hepimizin can ve mal güvenliği için bu şarttır” dedi. Sözlerinin devamında muhtarlardan gelen taleplerden söz eden Vali Kerem Al, bu taleplerin mutlaka tek tek değerlendirildiğini ifade ederek, iletilen talepler hakkında yapılan işlemler ile ilgili bilgi verdi.

Köylerde özellikle içme suları konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekliliğine vurgu yapan Vali Al, vatandaşlarımızın sağlığı açısından içme sularının klorlanması ve membaların, su depolarının temizliği konusuna önem verilmesi noktasında uyarıda bulundu. Vali Al, içme suları hakkındaki bir diğer uyarısı da içme sularının sulama suyu olarak kullanılmaması yönünde oldu. Vali Al, bu konuda özenli davranılması gerektiğinin altını çizdi.
 
Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise yaptığı konuşmada, muhtarların taleplerinin ve sorunlarının dinlenmesi amacıyla düzenlenen toplantı için Vali Al’a teşekkür ederek, “Başta Sayın Valimiz Kerem Al ve İl Özel İdaremiz, muhtarlarımızın sorunlarını çözmek için çaba sarf ediyorlar. Hep birlikte, sizlere daha fazla hizmet getirmek gayreti içerisindeyiz. Tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Temenni ediyorum ki birlik ve beraberliğimiz her daim devam etsin” diye konuştu.
 
Toplantının devamında, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, güvenlik ve asayiş konusunda ilimizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Vali Al, toplantının devamında muhtarlara söz verdi. Toplantıda söz alan Muhtarlar, öncelikle Vali Kerem Al’a düzenlenen toplantı için teşekkür ederek, köyleri ve mahallelerinin sorun ve taleplerini dile getirdiler. Muhtarların dile getirdikleri konular ile ilgili olarak kamu kurumu il müdürleri kendi müdürlüklerinin görev alanlarında bilgi verdiler.

Vali Kerem Al, toplantı sonunda, “Hepimizin asıl görevi çok çalışmak, ülkemizin üzerinde bazı hesapları olanların hesaplarını boşa çıkarmaktır. Bu doğrultuda hepimiz daha fazla çalışacağız. Tüm muhtarlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Toplantı, Vali Al’ın kapanış konuşması ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar