19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.339
EURO35.1931
ALTIN2245.7

Vali Kerem Al’ın Engelliler Günü Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al’ın Engelliler Günü Mesajı
Abone ol
Osmaniye Valisi Kerem Al 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Osmaniye Valisi Kerem Al 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kerem Al mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Geleceğe sağlam adımlarla yürüyen güçlü, müreffeh ve uygar bir ülkenin sosyal hayat içerisinde dezavantajlı vatandaşlara sağladığı imkânlar ve kolaylıklar gelişmişlik düzeyinin en güzel ifadesidir.

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında 3 Aralık,  Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiş ve insan hakları kavramı içerisinde engellilerin sorunlarıyla ilgili birçok yeni düzenleme yapılmıştır.

Sosyal devlet yaşlı, yoksul ve desteğe ihtiyaç duyan tüm kesimleri kucaklamayı ve onların toplumla uyumunu sağlamayı hedefler. Devletimiz, sivil toplum örgütleri ve duyarlı insanlarımız, engelli vatandaşlarımızın eğitim başta olmak üzere, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel hayata katılmalarını sağlayacak önemli çalışmaları elbirliği ile yürütmektedirler.

Engelli vatandaşlarımızın da kendi haklarının bilincinde olmaları ve sorunlarının çözümü konusunda geçmişe göre daha fazla gayret göstermeleri de takdire şayandır. Fırsat verildiğinde, hayatın her alanında gurur verici başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin başarı öykülerine şahit oluyoruz.

Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği gereğince başta Belediyelerimiz olmak üzere tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği yaşam alanlarını
ivedilikle tamamlamaları gerektiği hususunu bu vesileyle hatırlatıyorum.

Engelli bireylerimize destek olmayı toplumsal bir ödev olarak görüyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür diliyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar