25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5748
EURO35.0319
ALTIN2435.1

Vali Kerem Al’dan “OHAL” açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al’dan “OHAL” açıklaması
Abone ol
Vali Kerem Al, Olağanüstü Hal uygulamasının başlaması ile birlikte kamuoyuna bilgilendirme yaptı.
Vali Kerem Al, Olağanüstü Hal uygulamasının başlaması ile birlikte kamuoyuna bilgilendirme yaptı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Kerem Al şu görüşlere yer verdi:

“Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe kalkışmasının bastırılmasını müteakiben,  Anayasamızın 120'nci maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre, ülke genelinde 21.07.2016 tarihinden itibaren doksan gün süreyle olağanüstü hal ilan edilmesi hakkında Bakanlar Kurulunca 20.07.2016 tarihinde alınan 2016/9064 sayılı Karar, TBMM Genel Kurulunun 21.07.2016 tarih ve 1116 sayılı kararı ile onaylanmış ve tüm yurtta olağanüstü hal ilan edilmiştir.

Olağanüstü Hal uygulamasının yegâne amacı FETÖ/PDY'nin devlet kurumlarından tamamen arındırılması ve tahribatın telafisine yönelik tedbirlerin alınmasıdır.

Belirtilen doğrultuda kararlılıkla mücadele edilirken vatandaşlarımızın günlük hayatlarının olumsuz etkilenmemesine azami gayret gösterilecektir. Bu konuda Hükümetimizin yürürlüğe koyduğu KHK'ler ve genelgeler çerçevesinde hareket edilecektir.           

Diğer taraftan vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin ve kalkınmaya ilişkin projelerin aksamamasına, yatırım projelerinin zamanında tamamlanmasına özen gösterilecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarımızın bu bilinçle hareket etmeleri, vatandaşlarımızın alınan tedbirlere uymaları, öngörülen amacın gerçekleştirilmesi için hayati önem taşımaktadır.

Yinelemek gerekirse alınacak tedbirler, devletimizin kendi mekanizmalarına yönelik uygulamalar olup, milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği amaçlanmaktadır. Nitekim, Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin 15. maddesinde de benzeri durumlarda alınacak önlemlerin ana hatları açıkça ifade edilmektedir.

Yukarıda belirtilen ana esaslar çerçevesinde, demokrasimize, hukuk devleti ilkelerine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine ve ülkemizin barışına yönelik tehditleri bertaraf etmek amacıyla alınacak tedbirlere titizlikle uyulması gerekmektedir.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar