19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3387
EURO35.137
ALTIN2241.6

Vali Kerem Al’dan “Gazeteciler Günü” Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al’dan “Gazeteciler Günü” Mesajı
Abone ol
Vali Kerem Al 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Vali Kerem Al 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Kerem Al mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961'de kabul edilmesiyle kutlanmaya başlanılan ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nün 54.yıldönümünde, halkımızın hızlı ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için yıpratıcı ve zor koşullara rağmen fedakârca çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.
Demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun tüm kesimlerinin sesinin duyurulması, toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve aydınlatılmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Teknolojinin hızla ilerlediği bilgi çağında, bilginin doğru ve hızlı iletilmesi kadar güvenilir ve objektif olması da oldukça önemlidir. Ulu Önder Atatürk‘ün; “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür…” sözü de basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. Tüm halkımızın gözü, kulağı ve sesi olan basın mensuplarımız fedakârca yerine getirdikleri mesleklerini icra ederlerken üstlendikleri bu önemli sorumluluğun bilinciyle basın meslek ilkelerinden hiçbir koşulda ödün vermemelidirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatandaşlarımızla  devlet arasında köprü görevi görerek halkımızın talep ve beklentilerinin yansıtılmasının yanı sıra ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi için yürütülmekte olan projeler hakkında halkımızı bilgilendirmede de önemli katkıları olan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevlerini ifa ederken hayatını kaybeden basın çalışanlarına rahmet diliyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar