19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1206
ALTIN2239.3

Vali Kerem Al’dan Atatürk’ün Osmaniye Ziyareti Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al’dan Atatürk’ün Osmaniye Ziyareti Mesajı
Abone ol
Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 90. yıldönümü nedeniyle Vali Kerem Al bir mesaj yayınladı.
Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 90. yıldönümü nedeniyle Vali Kerem Al bir mesaj yayınladı.

Vali Kerem Al mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak yeni nesillere armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Osmaniye’mize gelişinin 90. Yıldönümünde tüm Osmaniyeliler olarak bir kez daha sevgi ve saygı ile anıyoruz.

Anadolu  1071 yılında kazanılan büyük zaferden sonra birçok defa düşman saldırısına uğramış ancak her defasında milletimiz şanlı bir mücadele ile vatanımızı korumayı bilmiştir. Şüphesiz milletimizin son şanlı mücadelesi de İstiklal Harbidir.

Tam bağımsızlık ve millet egemenliği prensipleri üzerine inşa edilen Kurtuluş Savaşı, bir bağımsızlık ve özgürlük destanıdır. Bu destanla kahraman ecdadımız canları ve malları pahasına şerefli bir mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmayı başarmıştır.

Şanlı kurtuluş zaferinin ardından yurt gezilerine çıkan Gazi Mustafa Kemal, 16.01.1925 tarihinde Osmaniye'ye gelerek “Osmaniye Kasabasını ve buranın halkını ziyaret edebildiğimden çok memnun oldum. Halkın gösterdiği samimi tezahürattan fevkalade mütehassısım. Bu güzel kalpli mert insanlar arasında daha ziyade kalmak saadeti için ayrıca fırsat arayacağım” diyerek şehrimizi ve insanımızı onurlandırmıştır.

Tarih milletimizin hatıra defteridir. Bugün en önemli görevimiz millet olarak ecdadımızın kahramanlıklarını, düşüncelerini ve ideallerini tüm yönleriyle yeni nesillere aktarmaktır.
 
Bu vesileyle, bizlere daha müreffeh bir ülke ve daha gelişmiş bir toplum oluşturma vizyonu sunan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar