20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Vali Kerem Al'dan 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al'dan 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı
Abone ol
Osmaniye Valisi Kerem Al, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Osmaniye Valisi Kerem Al, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Engelli bireylerin dünyanın her toplumunda olduğu gibi Türkiye'de de nüfusun belirli bir kısmını teşkil etmekte olduğunu belirten Vali Al, "Engellilik, doğuştan kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak ifade edilebilmektedir. Bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir.

Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır; ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir. Biz biliyoruz ki engel sadece bedendedir, ruh ve gönüllerde değildir. Biz engellilerimizi yapabildikleri ve bizlere benzeyen yanları ile görmekte, her alanda kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerini,  güzellikleri yalnız engelsizler için değil, engelliler için de istemeyi önemsemekteyiz.

İlimizde engellinin toplumsal yaşamda yerini alabilmesi ve rengini bu topluma katabilmesi için öncelikle dışarıya çıkabilmesini, bir yerden bir yere gidebilmesini, bilgiye ve sanata erişebilmesini, kamuya açık alanları ve sunulan hizmetleri kullanabilmesini önemsemekteyiz. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam katılımının sağlanması, ayrımcılığa maruz kalmayan, haklarını kullanabilen kişiler olmalarına imkân verilmesi, her alanda engelli kardeşlerimizin önünde bulunan engellerin ortadan kaldırılması, engellilerimizin başkalarına gereksinim duymadan hayatını sürdüren, üreten, toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarının sağlanması yönetim anlayışımızın parçasını oluşturmaktadır." dedi.


Günümüz Osmaniye’sinde engellilik alanında yapılacak her türlü çalışmanın tüm tarafların katkısı ve işbirliği ile planlanması gerektiğine dikkat çeken Vali Al, "Bu çerçevede sivil toplum tarafından engelli olanlarla olmayanlar arasındaki mesafeyi ortadan kaldıracak ve toplumsal dayanışmaya katkıda bulunacak daha etkin çalışmaların yapılması gerekmektedir. Şuna inanmaktayız ki; sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle, engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Son yıllarda ülkemizde engellilerle ilgili devrim niteliğinde düzenlemeler yapılamasına rağmen, konuya ilişkin toplumsal duyarlılığın devamı gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlarım." diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar