19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3415
EURO35.1222
ALTIN2238.7

Vali Kerem Al’dan 19 Mayıs mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al’dan 19 Mayıs mesajı
Abone ol
Osmaniye Valisi Kerem Al, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, “Değerli Osmaniyeler” başlıklı bir mesaj yayınladı.
Osmaniye Valisi Kerem Al, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, “Değerli Osmaniyeler” başlıklı bir mesaj yayınladı.

Vali Kerem Al mesajında şu görüşlere yer verdi: “Samsun ufuklarında ateşlenerek milletimizin azim ve kararlılığı ile tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı haline gelen İstiklal Mücadelemizin sembol günü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 96. yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz. Bunu sizlerle paylaşmaktan onur ve mutluluk duyuyorum.

Kıymetli vatandaşlarım, sevgili gençler,
19 Mayıs, umutları yeşerten, kurtuluş inancını eyleme dönüştüren bir hareket olmuştur. Bu gün, vatanın kurtarılması, milletimizin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşaması amacıyla atılan tarihi bir adım olmuştur.

19 Mayıs'ta başlayan, milletimizin emsalsiz özverisi ve Meclisimizin cesur kararlarıyla yürütülen İstiklal Savaşı, millet egemenliğine dayanan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır. Bugün güçlü, gelişen, yükselen bir Türkiye'nin temelleri geçmişte atılan kararlı ve ileri görüşlü adımlara dayanmaktadır. Tüm bunları olağanüstü gayretlerle, verilen onurlu mücadelelere ve ödenen bedellere borçlu olduğumuzun bilincindeyiz.

Önümüzdeki en önemli hedef, yakaladığımız gelişme ivmesini yukarılara taşıyarak, gelecek nesillere demokratik, ekonomik ve siyasi açıdan daha da gelişmiş, ileri standartları yakalamış, vatandaşlarını yüksek gelir seviyesine ulaştırmış, mutlu ve huzurlu bir ülke bırakmaktır.

Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefinde en önemli görev gençlere düşmektedir. Dünyadaki küresel kalkınma yarışı, yeni nesillerin nitelikli bir şekilde yetiştirilmesini, onlara yönelik programlar geliştirilmesini ve politikalar üretilmesini zorunlu kılmaktadır.

Gençlerimizi çağımızın rekabetçi şartlarına hazırlarken, onların yüksek ideallere sahip, özgür düşünceli, milli ve manevi değerlerine bağlı, yenilikçiliğin peşinde koşan, sadece tüketen değil, araştıran, üreten, teknolojiyi iyi kullanan ve yeni buluşlar geliştiren nesiller olmalarını amaçlıyoruz.

Sevgili gençler, ülkemizin en önemli potansiyeli sizlersiniz. Sizler de, bunun bilincindeki nesiller olarak, kendinizi en iyi şekilde yarınlara hazırlamalısınız. Daha çok okuyarak, araştırarak, sorgulayarak doğruya ulaşmaya, yeni şeyler öğrenmeye gayret etmelisiniz. Küreselleşmenin beraberinde getirdiği hız ve dönüşüm dünyasına yabancı kalmamalı, dünyayı anlamak, değişimleri ve yenilikleri yakalamak amacıyla yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Öte yandan sporu daima hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz.

Tüm bunların yanında, insanı sevmeyi, adalete, eşitliğe önem vermeyi,  farklı görüşlere saygı duymayı, demokratik tutum ve davranışları bir kültür haline getirmeyi, büyük düşünmeyi, çok çalışmayı bir hayat felsefesi haline getirmelisiniz. Sizlerin değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak, milletimize, ülkemize ve insanlığa karşı sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinizden şüphe duymuyorum. Varlığınız ve dinamizminiz ülkemize değer katmaktadır. Atacağınız doğru ve kararlı adımlarla Türkiye'yi geleceğe taşıyacağınıza yürekten inanıyorum.
Bizlere bu cennet vatanı bırakan Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm Osmaniyelilerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar