20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Vali Kerem Al’dan 18 Mart mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al’dan 18 Mart mesajı
Abone ol
Vali Kerem Al 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kerem Al 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kerel Al mesajında şu görüşlere yer verdi:
Türk milletinin yeniden diriliş destanı olduğu gibi dünya tarihinin de seyrini değiştiren bir kardeşlik abidesi olan Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümünü idrak etmenin heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bir asır boyunca devam eden bu heyecan bu yıl daha da anlamlı hale gelmiştir.

Edirne’den Kars'a, Samsun'dan Mardin'e milletin fertleri seferber olmuş ve Çanakkale'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu gün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir.

Çanakkale Zaferi, inancın, azmin ve kararlılığın simgesidir. Çanakkale Zaferi, umutsuz günlerinde bir milletin inançla ve cesaretle, birbirine sarıldığı takdirde düştüğü yerden nasıl kalkabildiğinin sembolüdür.

Yokluklar, imkânsızlıklar içerisinde elde edilen bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletimize İstiklal Savaşını kazanmayı sağlayan manevi gücü ve inancı aşılamıştır.

Çanakkale Savaşı aynı zamanda gençlerin savaşıdır. Ülkemizde pek çok lise ve üniversite, Çanakkale Savaşlarının olduğu yıllarda mezun verememiştir. Çünkü o okulun, o sınıfların tüm öğrencileri Çanakkale cephesine gitmiş, orada kahramanca mücadele etmiş, kimi şehit, kimi gazi olmuştur. Bizler işte böyle bir fedakârlığın, işte böyle bir ruhun, işte böyle bir azmin neticesi olarak bugünlere kavuşmuş bir milletin fertleri olduğumuzu asla unutmamalıyız.

İstiklali tehlikeye düştüğünde hiç düşünmeden Çanakkale’de tek ses, tek yürek olan Türk milleti, istikbal mücadelesinde de tek vücut halinde yoluna devam edecektir.

Bizler, geçmişten aldığımız ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun bilinciyle, milletçe her gün aynı şuur ve inançla daha çok çalışacağız. Bir yandan cumhuriyetimizi istikbale, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.

Bu duygularla, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.

                                                  Kerem AL
                                              Osmaniye Valisi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar