25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.496
EURO34.9443
ALTIN2429.3

Vali Kerem Al, Tıp Bayramı’nı kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al, Tıp Bayramı’nı kutladı
Abone ol
Vali Kerem Al, 14 Mart tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali Kerem Al, 14 Mart tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kerem Al mesajında şu görüşlere yer verdi:
“14 Mart 1827 tarihinde Tıbbıye-i Şahane Mektebinin kuruluşu nedeniyle 1937 yılından bu yana 14 Mart günü Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği, tıp alanında her gün yeni gelişmelerin yaşandığı Ülkemizde ve Osmaniye’de sağlık alanında önemli çalışmalara imza atan başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını en kalbi duygularla kutluyorum.

Bir yeminle göreve başlayan, hastaları arasında dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden, bütün insanlara sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle, sabırla, özveriyle hizmet sunmayı taahhüt etmiş, hekimlik yaşamı boyunca bu taahhüdünü yerine getirmek için didinen, gayret eden, bazen gözyaşlarını içine akıtarak insanımızın gözyaşlarını dindirmeye çalışan onurlu ve fedakâr bir meslektir hekimlik.

Özünde karşılıksız hizmet ve fedakârlık olan, insan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimi olduğuna inanan, insanımızın sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için var gücüyle çalışan, karşısına çıkan olumsuzluklardan ve güçlüklerden hiçbir zaman yılmayan ve bunu yaparken karşılık beklemeden, erdemli bir şekilde sadece mesleki sorumluk içerisinde yerine getiren, ıstırap içindeyken bile hastasının yardımına koşan, hastasının acısını dindirmeden mesaisini bitirmeyen fedakâr hekim ve sağlık çalışanlarımızın bu anlayışını yansıtan örneklere her gün şahit oluyoruz. Yoğun kar yağışı ve arazi şartları nedeniyle hastasını evinden alıp sırtında ambulansa taşıyan acil tıp teknisyenimiz, olay yerine biran önce ulaşmak için hayatını ortaya koyan ambulans şoförümüzün gayretini ne kadar takdir etsek azdır.

Dünyanın en zor ama en onurlu ve en kutsal işini yaparken, birçok meşakkatle karşılaşan ancak “sevgi en güzel ilaçtır” ve insan sevgisi sevgilerin en güzeli, en anlamlısıdır bakış açısıyla hastasına yaklaşan hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın karşılaştıkları sıkıntıları en aza indirmek tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle sağlık kurumlarında ve halkımızın arasında, gece gündüz, yaz kış, bayram tatil demeden çalışan ve sağlık hizmeti sunan sağlık ailesinin bütün fertlerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı bir ömür diliyorum.”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar