25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.496
EURO34.9443
ALTIN2429.3

Vali Kerem AL Sebze Üretimi yapan işletmeyi ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem AL Sebze Üretimi yapan işletmeyi ziyaret etti
Abone ol
Osmaniye Valisi Kerem Al, Kadirli ilçesine bağlı Yukarıbozkuyu Köyünde 6 Bin 500 Dekar alan üzerinde kışlık sebze üretimi yapan işletmeyi ziyaret etti.
Osmaniye Valisi Kerem Al, Kadirli ilçesine bağlı Yukarıbozkuyu Köyünde 6 Bin 500 Dekar alan üzerinde kışlık sebze üretimi yapan işletmeyi ziyaret etti.

Programa, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz İbrahim Sağlam ve Kadirli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser katıldı.



Vali Kerem Al, işletmenin sahibi Türker Öz'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Pazara sürekli ürün verebilmek için kademeli ekim dikim yapılan ürünler hakkında bilgi veren öz, işletmede 2 Bin dekar kırmızı turp, 2 Bin dekar ıspanak, birkaç farklı çeşit olmak üzere 1400 dekar marul, 50 dekar beyaz 120 dekar karalahana, 40 dekar dereotu, 650 dekar içi kırmızı turp, 220 dekar siyah turp, 50 dekar şalgam, 130 dekar kırmızı pancar, 50 dekar Japon turpu, 100 dekar pırasa ekildiğini belirtti. 

Osmaniye'de sadece bu işletme arazilerinde üretilen kırmızı pancar, dereotu gibi ürünler olduğunu söyleyen Türker Öz, bu yıl ilk defa yörenin en geniş alanına sahip olan 330 dekar mibzerle maydanoz ekimi yaptıklarını, ikinci etapta 130 dekar kadar daha ekmeyi planladıklarını söyledi.
 
İşletmede özellikle ekim-dikim ve hasat dönemlerinde günde ortalama 250-300 tarım işçisi çalışıyor. Bazı dönemlerde bir yandan fide dikimi yapılırken, bir yandan sulama-çapalama-gübreleme, bir yandan hasat yapıldığı oluyor, bu zamanlarda ise 500 işçi çalıştırılabiliyor. Bu da yörede istihdam açısından oldukça iyi bir potansiyel oluşturuyor. Batı bölgelerinde Ankara, İstanbul, Kayseri, Konya, Eskişehir, Antalya, İzmir; Doğu bölgelerinde Erzincan, Elazığ, Erzurum, Urfa, Malatya; İç Anadolu'da Amasya; Karadeniz'de Samsun'a büroları aracılığıyla ürün gönderen işletmede pazar problemi bulunmuyor.

Aldığı bilgilerin ardından ekim alanlarını gezen Vali Kerem Al, tarlalarda çalışan tarım işçileri ile de sohbet etti. Tarım işçilerinin çalışma koşulları hakkında işletme sahibinden bilgi alan Vali Kerem Al, işçilere çalışmalarında kolaylıklar diledi. İşletmenin sahibi Türker Öz'ü de tebrik eden Vali Kerem Al, ilimizin verimli topraklarının pek çok tarım ürününün yetiştirilebilmesine olanak verdiğini, bu işletmenin de yaptığı bilinçli üretim modeli ile örnek olması gerektiğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar