19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3404
EURO35.1706
ALTIN2240.9

Vali Kerem Al, “Kurtuluş Günü” mesajı yayınladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al, “Kurtuluş Günü” mesajı yayınladı
Abone ol
Vali Kerem Al, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Vali Kerem Al, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Kerem Al mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Güzel şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü, 93 yıl önceki ruh ve heyecanla kutluyoruz.  Bize bu onuru, bu sevinci, bu bayramı yaşatan kahramanlarımızı saygıyla, minnetle, rahmetle anıyor, hepinizin 7 Ocak Kurtuluş gününü tebrik ediyorum.

Türk Milletinin bağımsızlığa olan tutkusu yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 93 yıl önce 7 Ocak 1922’de Osmaniye’mizde de zaferle sonuçlanmıştır.

Milletimize bu mücadele ruhunu veren en önemli unsur;  istiklale ve bağımsızlığa duyduğu özlem ve vatan için şehit olma arzusudur. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören ruh, bugün bağımsız, hür ve istiklalini kazanmış bir ülkede yaşamak imkânını kazandırmıştır.

7 Ocak; canlarından aziz bildikleri vatanı ve mukadderatları uğruna hayatlarını ortaya koyan, serden ve yardan vazgeçen kahramanların destanıdır. Sözü mert ve yiğit insanların haykırışıdır.

Vatanları uğruna hayatlarını ortaya koyan isimsiz kahramanların, ezan susmaz, bayrak inmez diye haykıran yiğitlerin armağanıdır. Tarih ve toprağın dile gelerek ses vermesidir 7 Ocak.

Bugün vesilesiyle düzenlenen kutlama törenlerinin başlıca amacı, vatan ve tarih bilincine katkı sunmak, bize bu kutsal vatanı bırakanları şükran ve rahmetle anmaktır.

Bu vesile ile tüm hemşerilerimin kurtuluş gününü tebrik ediyor, Bağımsızlığımızı bize yeniden kazandıran başta Aziz Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor tüm hemşerilerimin kurtuluş gününü kutluyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar