20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Vali Kerem Al'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Abone ol
Osmaniye Valisi Kerem Al, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Osmaniye Valisi Kerem Al, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dünyada kutlanan en anlamlı günlerden birisinin "Dünya Kadınlar Günü" olduğunu belirten Vali Al, "Kadınların talep ve özlemlerini kararlılıkla dile getirdikleri, bugüne kadar bu yolda büyük mesafe aldıkları bir sürecin başlaması, 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kabul görmesiyle olmuştur.Kadınların eşit haklar ve imkânlar elde etmek için verdikleri büyük mücadeleler sonucu, dünya kamuoyu, kadınların talepleri konusunda giderek daha duyarlı hale gelmiş, demokrasinin gelişimi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler kat edilmiştir." dedi.

Bugün kadın haklarının uygulanmasında ulaşılan seviyenin, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen temel unsurlar arasında yer aldığına dikkat çeken Vali Al, "Aynı zamanda bir toplumun kadınlara sunduğu hak ve sorumluluklar, verdiği önem ve duyduğu saygı o toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişmenin de temel ölçütlerinden kabul edilmektedir. Ülkemizde özellikle Osmanlı'nın son döneminde gelişen modernleşme hamleleriyle başlayan kadın hareketleri Cumhuriyetle önemli bir ivme kazanmış, medeni kanunun kabulü ve 1934 yılında seçme seçilme hakkının dünyadaki bir çok ülkeden önce tanınmasıyla kadınlarımız eşit statüye kavuşmuştur.

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumla kabul edilen Anayasa değişikliği ile de kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık Anayasal güvence altına alınmıştır. Bu sürecin oluşumunda pek çok kadınımız çabalarıyla ve başarılarıyla öncü ve örnek olmuştur. Kadim tarihimizin her döneminde erkekleri ile omuz omuza verip, hayatın her aşamasında görev alan kadınlarımız; eşlerini, oğullarını askere gönderirken bağırlarına taş basmış, düşman karşısında gerektiğinde siper olmuşlardır. İlimizin milli mücadele kahramanı Rahime Hatun'dan,  Hayme Ana’ya, Nene Hatun’dan Kara Fatma’ya kadar, tarihimizde mücadeleleriyle, azimleriyle, dirayetleriyle efsane haline gelmiş nice kadınlarımız sergiledikleri özverili, fedakâr ve vatansever tutumlarıyla destanlaşmışlardır." dedi.

Günümüzde de Türk kadınının hemen her sektörde görev almakta, iş hayatından siyasete, sanattan spora birçok alanda uluslararası başarılara imza atmakta olduğunu kaydeden Vali Al şöyle dedi: "İlimizde de, kadınların gerek kamu ya da özel sektörde çalışarak, gerekse kendi imkânları ve emekleriyle üretime katılma oranları memnuniyet vericidir. Özgüveni yüksek, eğitimli kadınlarımızın sayısının artmasının ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacağı aşikârdır. Annelik gibi en yüce unvan ve değeri uhdesinde barındıran kadınların eğitimli, açık fikirli, düşünen, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları ülkemizin aydınlık geleceği açısından şüphesiz son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar