20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Vali Güzel Sanatlar Lisesi’nde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Güzel Sanatlar Lisesi’nde
Abone ol
Vali Dr. Mehmet Oduncu, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.
Vali Dr. Mehmet Oduncu, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.


Vali Oduncu’nun incelemelerinde, Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç hazır bulundu.


Okul binası önünde, Okul Müdürü Ayhan Bozdoğan ve okul öğretmenleri tarafından karşılanan Vali Dr. Mehmet Oduncu, okul hakkında Okul Müdürü'nden bilgi aldı. 24 derslikli okulda 79 müzik, 122 resim olmak üzere 201 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Okul Müdürü Ayhan Bozdoğan, 201 öğrenciden 123’ünün yatılı, diğerlerinin gündüzlü olduğunu kaydetti. Ziyaretinin devamında öğrencilerin resimlerinden oluşan sergiyi gezerek, resimler hakkında bilgi alan Vali Oduncu, Osmaniye'nin kültürel ve tarihi değerlerinin öğrenciler tarafından oldukça güzel bir şekilde tuvale aktarılmış olduğunu ifade ederek, öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.


Müzik öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Vali Oduncu'ya, öğrenciler iki şarkılık mini bir konser verdiler. Konserin ardından öğrencilerle sohbet eden Vali Oduncu, "Osmaniye'de Güzel Sanatlar Lisesinin olması ilimiz için güzel bir imkân. İlimiz bu lisenin varlığından ne kadar haberdar bunu bilemiyorum ama sokaklarımızda, caddelerimizde yani günlük hayatın içerisinde, Güzel Sanatlar Lisesinin varlığının hissedilir hale gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Belediyemizle görüşerek uygun olan duvarlara, duvar resimleri yapılabilir. Böylece hem günlük hayat biraz daha renklenir hem öğrencilerimize resim yapabilecekleri bir alan oluşturulur hem de resim konusunda yeteneği olan çocuklarımızın bu alanda teşvik edilmesi sağlanabilir" diye konuştu.


Öğretmen ve öğrencilere, diğer illerdeki Güzel Sanatlar Liselerini iyi takip etmelerini öneren Vali Oduncu, "Osmaniye'nin diğer okulların gerisinde kalmaması lazım. Tam aksine verdiği eğitimle en iyi eğitim veren okullar arasında yer almalı. Öğrencilerimizin bu noktaya gelmesinde üzerimize düşen her ne ise yapmaya hazırız" dedi.


Müzik sınıfının ardından, atölyelerde resim yapmakta olan öğrencileri de ziyaret eden Vali Oduncu, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin yaptıkları resimleri inceleyen Vali Oduncu, öğrencilerin kendisinden bir istekleri olup olmadığını sordu. Öğrencilerin, 3 boyutlu eserleri çalışabilecekleri bir atölyeye ihtiyaçları olduğunu dile getirmeleri üzerine atölyenin yapılması konusunda inceleme yapılacağını ifade eden Vali Oduncu, öğrencilerin en iyi şekilde yetişmeleri için gerekli olan tüm imkânları seferber edeceklerini söyledi. Vali Oduncu, son olarak, tarihi ögelerin duvarlara işlendiği tarih sınıfını ziyaret etti. Kale burcu şeklinde yapılan öğretmen masası, tavana işlenmiş Osmanlı arması ve daha pek çok tarihi ögenin güzel bir çalışma olduğunu ifade eden Vali Oduncu, öğretmen ve öğrencileri çalışmaları nedeniyle tebrik etti.
 

Vali Oduncu, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesindeki inceleme ve denetlemelerinin ardından aynı kampus içerisinde yer alan Erkek ve Kız Öğrenci Yurtlarını gezerek denetledi. Yurtların mutfaklarını da denetleyen Vali Oduncu, yurtta kalan öğrencilerin yurttan ve yemeklerden memnun olup olmadıklarını sordu. Bir öğrencinin geceleri acıktıklarında yiyebilecekleri ya da atıştırabilecekleri bir şeyler olmasını talep etmesi üzerine Vali Oduncu, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ve diğer yetkililere gece etüt arasında çocuklara meyve, kumanya ya da gece çorbası verilmesi hususunda gerekli tedbirlerin alınması talimatı verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar