19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7839
ALTIN2487.2

Vali Coşkun, Gazeteciler ile bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Coşkun, Gazeteciler ile bir araya geldi
Abone ol
Vali Ömer Faruk Coşkun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Osmaniye’de görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

ValiÖmer Faruk Coşkun, 10 OcakÇalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Osmaniye’de görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Programda Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık ve İl Genel Meclisi Üyeleri de yer aldı.
 
Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Toplantımızda, İl Özel İdaremiz tarafından 2017 yılında yapılan çalışmaları değerlendirmek, 2018 yılında ilimizde yapılacak olan yatırımlar ve projelerle ilgili basın mensuplarımızı bilgilendirmek istiyoruz. Toplantıya katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 
Programın devamında söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, 2930 km yol ağı bulunan İl Özel İdaresinin hizmet alanında 160 köy ve 349 bağlısı bulunduğunu ve burada yaşayan 98 Bin 200 nüfusa hizmet verildiğini kaydetti. Mehmet Yanık, 2017 yılı yatırım programı kapsamında yol ve ulaşım hizmetleri ile su kanal ve tarımsal hizmetlerinde toplam 253 proje planlandığını, programa alınan ek yatırımlarla proje sayısının 272’ye çıktığını ifade ederek, “Planlanan bu projelerin 257 adedi tamamlanmış, 11 adedi devam etmekte ve 4 adet proje ise mücbir sebeplerden dolayı iptal edilmiştir. Bu projelerin toplam tutarı 30.775.248 TL’dir. Ayrıca Plan Proje ve Yatırım İnşaat sektöründe Eğitim, Sağlık, Emniyet, Aile ve Sosyal Politikalar, İçişleri, Diyanet,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yatırımlarında toplam 200 adet proje yer almakta olup, mali gerçekleşme olarak 75.906.090 TL. harcama gerçekleştirilmektedir” dedi.
 
Sözlerinin devamında 2018 yılı yatırımları hakkında da bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, “2018 yılı bütçemiz 123.000.000 TL’dir. İdaremiz, 2018 Yatırım Programı kapsamında yol ve ulaşım hizmetleri ve diğer birimlerde toplam 433 adet proje yapımı planlanmış, planlanan bu projelerinde proje tutarı 63.696.697 TL’dir” diye konuştu. Yol yapımı için 46.718,702 TL ayrıldığını belirten Yanık, “Birinci kat asfalt 290 km, ikinci kat asfalt uygulaması 260 km’dir. İçme suyu yatırımlarında 5.760.000 TL’lik yatırım yapmayı öngörüyoruz. Ayrıca eğitim sektöründe de toplam 3 adet projemiz yer almakta olup, proje tutarı 11.217.995 TL’dir” dedi.
 
İl Özel İdaresinin diğer çalışmalarında da söz eden Mehmet Yanık, “İl Özel İdaremiz jeotermalle ilgili MTA ile ortaklaşa geniş çaplı jeofizik çalışmaları yapmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde jeotermalin bölgemiz için rantabl olmadığı tespit edildi bu sebeple de İl Özel İdaremiz herhangi bir yatırım çalışması yapmadı. İdaremiz, kendi enerjisini üretmek üzere Güneş Enerjisi Santrali yapım işine girdi. İhalesini yaptık, yer teslimi yapıldı, 5 ay içerisinde biz kendi enerjisini üreten bir İl Özel İdaresi olarak faaliyete geçmeyi planlıyoruz. 4 yıldır Osmaniye’de mikro kredi uygulamasını devam ettiriyoruz. Şimdiye kadar 1000 civarında ihtiyacı olan bayana ulaştık” diye konuştu.
 
Toplantının devamında Yol Ulaşım Şube Müdürü Kadir Tohumcu, Su Kanal ve Tarımsal Hizmetler Müdürü Esat Kantekin, Plan Proje Yatırım İnşaat Müdür Vekili Hüseyin Karayiğit kendi alanları ilgili yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdiler. Son olarak konuşan DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu ise Karaçay Vadisinden başlayıp Zorkun Yaylasına kadar ulaşması planlanan "Osmaniye Karaçay Teleferik Sistemi Teknik,  Ekonomik ve Mali Fizibilitesi” hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.  

Toplantı basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ile devam etti. Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu yapımı tamamlanan ve bu yıl yapılması planlanan yatırımlardan söz ederek, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladılar. 
Toplantının sonunda, Vali Ömer Faruk Coşkun, toplantıya katılan tüm basın mensuplarına teşekkür etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar