26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9547
ALTIN2439.7

Vali Coşkun, “Engelliler Günü”nü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Coşkun, “Engelliler Günü”nü kutladı
Abone ol
Vali Ömer Faruk Coşkun, “3 Aralık Dünya engelliler günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ömer Faruk Coşkun, “3 Aralık Dünya engelliler günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Coşkun mesajında şu görüşlere yer verdi: 
“Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla; Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur. 

Toplumların huzuru ve mutluluğu, tüm bireylerin doğuştan sahip oldukları haklarını kullanabilmeleri, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleriyle mümkündür. Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir.

Toplumun ayrılmaz birer parçası olan engelli kardeşlerimize özellikle eğitim ve ekonomik anlamda daha çok destek verilmesi kalkınmamızı çok daha hızlandıracaktır. İyi eğitilmiş, yetenekleri geliştirilmiş, girişimcilik yönü desteklenmiş, istihdam edilerek ekonomi çarklarının içine kazandırılan engelli kardeşlerimiz, aydın ve müreffeh yarınlarımız için önemli birer aktör olacaklardır.

Unutulmamalıdır ki; Engelli vatandaşlarımızın asıl beklentileri, toplumsal duyarlılıktır. Çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ilk adım olacaktır.

Bugün gelinen noktada ülkemiz genelinde olduğu gibi Osmaniye’mizde de engelli vatandaşlarımızla ilgili eğitim, sağlık, istihdam gibi birçok hizmet alanında çalışmalar yapılmıştır. Bu yönde toplumun tüm kesimleriyle temas, irtibat ve işbirliği halinde çalışıp engelli vatandaşlarımızın herhangi bir eksiklik ve zayıflık hissine kapılmalarına müsaade etmeden, sorunlarını çözme ve taleplerini cevapsız bırakmama gayreti içerisindeyiz. 

İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirterek Dünya Engelliler Günü'nde, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar