25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5124
EURO34.9629
ALTIN2432.6

Vali Coşkun'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Coşkun'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Abone ol
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Coşkun, "Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmenlik" unvanının verildiği bu anlamlı günde, ilim, irfan ve bilgi hazinelerini cömertçe paylaşıp, zengin kültür düzeyine sahip nesillerin oluşması için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutluyorum." dedi. 

Vali Coşkun mesajının devamında, "Ülkemiz için daima umut ve dinamizm kaynağı; istikbale güvenle bakan bir gençliğin varlığıdır. Hiç şüphesiz bu noktada en büyük emek ise yurdumuzun dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerimize aittir. İstikbale güvenle bakan ve bu yolda çalışan öğretmenlerimiz, güçlü Türkiye’nin teminatıdır. Bu nedenledir ki insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigâne kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını benimseyen kültürümüzde, öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteberdir. Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir dine, öğretmenliği Peygamber mesleği olarak görmüş bir kültüre sahibiz. Bir çağ kapatıp bir çağ açan, fetihler sultanı Fatih Sultan Mehmet, hocası Akşemseddin'in rehberliğinde tarihin akışına yön vermiş, cihana hükmeden Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, kendisini yetiştiren hocası İbni Kemal'in atının ayağından sıçrayan çamura bile hürmet etmiştir." dedi. 

Öğretmenlerin yetiştirdiği her insanın, bu topraklara ekilen bir fidan olduğunu kaydeden Vali Coşku şöyle devam etti: "Milli ve manevi değerlerimizi maziden atiye taşıyan sizler, Türkiye'nin teminatısınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz' diyerek işaret ettiği gençlik, sizlerin elinde yetişecek, milletimizin istikbali, siz değerli öğretmenlerimizle hayat bulacaktır. Bu vesileyle, başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, sevdiklerinizle sağlıklı bir ömür diliyorum." 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar