24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5195
EURO34.7785
ALTIN2421.7

Vali Coşkun, “Çanakkale Zaferi”ni kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Coşkun, “Çanakkale Zaferi”ni kutladı
Abone ol
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Osmaniye ValisiÖmer Faruk Coşkun, 18 MartŞehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Coşkun mesajında, "Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir.

İstiklal Savaşı'nda elde edilen zaferin adeta bir 'ön sözü' ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir.

Çanakkale topyekûn bir direniştir. Şehidi şehit yapan manaya sevdalı bir milletin şehit şehit dirilişinin destanıdır. Anaların duasıdır Çanakkale.

Eşlerin hasretidir, yavukluların elini yüreğine basmasıdır, evlatların yetimliğidir. Ve bütün bunlara vatan için, bayrak için, Kur’an için, katlanılmasıdır.

Bir Hilal uğrunadır. Çanakkale, Akif in “o rükû olmasa dünyada eğilmez başlar” dediği bir milletin Allah’tan başka hiçbir varlığa boyun eğmeme iradesini ortaya koyduğu bir destandır.

İnsanüstü fedakârlıklarla, millet ve bayrak sevgisinin örnekleriyle dolu bu destanın kahramanları bizlere bıraktıkları manevi miraslarla gönlümüzde daima yaşayacaklardır. 'Tarihe sığmayan' bu kahramanlar milletimizin gönlünde daima var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitleri olmak üzere, ezan susmasın, bayrak inmesin, namahrem eller bu temiz topraklara değmesin diye toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum." dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar