19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1206
ALTIN2239.3

Vali Coşkun beton yol çalışmalarını inceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Coşkun beton yol çalışmalarını inceledi
Abone ol
Vali Ömer Faruk Coşkun Osmaniye’de ilk kez uygulanan, silindirle sıkıştırılmış yol çalışmalarında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Vali Ömer Faruk Coşkun Osmaniye’de ilk kez uygulanan, silindirle sıkıştırılmış yol çalışmalarında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Kırmıtlı’da devam eden ve ilimizde ilk kez uygulanan silindirle sıkıştırılmış beton yol çalışmalarında inceleme ve denetlemelerde bulundu. 

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun ve İl Genel Meclisi Üyelerinin de yer aldığı inceleme programında esnasında, yapılan yol çalışmaları hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Vali Coşkun’a bilgi verdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yanık, yol yapımında yeni bir yöntem olarak silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasının  Akdeniz Bölgesinde ilk kez ilimizde uygulandığını ifade ederek, bu uygulamanın, silindirle sıkıştırılmış beton yolun bölgemize uyum sağlayıp sağlamadığının görülmesi açısından bir deneme uygulaması olduğunu kaydetti.  Bu yöntemin hızlı bir kaplama yöntemi olduğunu da ifade eden Yanık, silindirle sıkıştırılmış beton yolun ağır araçların geçişine de dayanıklı olduğunu söyledi.

İncelemelerinin ardından konuşan Vali Coşkun ise, asfalt yol yapımı için kullanılan hammaddenin yurtdışından ithal edildiğini şu an kullanılan yöntemde ise kendi kaynaklarımızın kullanıldığını belirterek, “Yolların daha uzun ömürlü olması, daha az bakım gerektirmesi ve daha iyi performansla daha konforlu hizmet verebilmesi oldukça önem arz etmektedir. Bu noktada silindirle sıkıştırılmış beton yollar, bu hususları sağlaması bakımında ciddi bir alternatiftir. Ayrıca bu yöntem, yol yapımında dışa bağımlılığın azaltılması açısından da oldukça önemli. Şu an İl Özel İdaremiz tarafından yapılan silindirle sıkıştırılmış beton yol yüzde yüz yerli malzeme ile imal ediliyor ve yol yapımında % 40’lara varan bir tasarruf sağlanıyor. Eğer bu uygulama bölgemiz şartlarına uyum sağlarsa, silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasına devam edeceğiz. Yolun yapımında emeği ve katkısı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yol yapımında çalışan işçilere de kolaylıklar dileyen Vali Ömer Faruk Coşkun, incelemelerinin ardından Kırmıtlı’dan ayrıldı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar