20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Vali Al, Kur’an Kursu İnşaatını denetledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Al, Kur’an Kursu İnşaatını denetledi
Abone ol
OSMANİYE Valisi Kerem Al, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımı devam eden Müftü Bestami Aksu Yatılı Kur’an Kursu inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulundu.
OSMANİYE Valisi Kerem Al, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımı devam eden Müftü Bestami Aksu Yatılı Kur’an Kursu inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

2012 yılının mayıs ayında temeli atılan ve Osmaniyeli hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımı hızla devam eden inşaatın bitme aşamasında olduğu kaydedildi.

Müftü Bestami Aksu Yatılı Kur’an kursunda incelemelerde bulunan Vali Al’a, İl Müftüsü Ramazan Çortul, kurs hakkında detaylı bilgiler verdi.

Müftü Çortul, “Yüce Rabbimizin izni ve hayırsever vatandaşlarımızın gayretleri ile Kur’an kursu inşaatımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Son iş ve işlemlerinin en kısa sürede tamamlanarak çok kısa bir sürede kursumuzu hizmete acımayı planlamaktayız” dedi.

Kuran kursunun 1455 metrekare arsa üzerine 522 metrekare mekâna oturmuş bodrum katı ile birlikte 5 kattan ibaret olduğunu kaydeden Çortul; “Bodrum kat otopark, sığınak, soğuk hava deposu ve su deposundan oluşmaktadır. Zemin katta hizmet içi eğitim salonu idare, nöbetçi öğrenci odası ve ziyaretçi odaları bulunmaktadır. Birinci katta derslikler ve bilgisayarlı hafızlık odası, 3’üncü katta yatakhane ve çamaşırhane bulunmaktadır. Ayrıca revir, nöbetçi öğretmen odası vardır. Kursumuzun 4’üncü katı mutfak, yemekhane ve mescitten oluşmaktadır.  Kursumuzun 4 adet lojmanı, sosyal tesisi ve hizmet içi eğitimde görev alacak kişilerin kalacağı da bölümleri de vardır.” dedi.

İL MÜFTÜLÜĞÜNE ZİYARET
Müftü Bestami Aksu Kur’an Kursundaki incelemelerinin ardından Vali Al, İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyaret esnasında Vali Yardımcısı Dr. Nail Anlar, İl Müftü Yardımcıları ve Şube Müdürleri de hazır bulundu.

İl Müftüsü Ramazan Çortul, Müftülük hakkında bilgi vererek il ve bağlı ilçelerde din hizmetlerinin etkili ve verimli olabilmesi için tüm görevlilerin gayret ve özveri ile hizmete devam ettiklerini belirtti.

İl Müftüsü Ramazan Çortul, ziyaret anısına Vali Kerem Al’a çiçek takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar