20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Vali Al, köy yollarını inceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Al, köy yollarını inceledi
Abone ol
Osmaniye Valisi Kerem Al, Kadirli ilçesine bağlı Karatepe ve Kızyusuflu köy yollarında inceleme ve denetlemelerde bulundu.
Osmaniye Valisi Kerem Al, Kadirli ilçesine bağlı Karatepe ve Kızyusuflu köy yollarında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Vali Al, ilk olarak Karatepe Köyü Sarıdüz Mahallesinde, İl Özel İdaresi tarafından yapılmış olan beton yolda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk’tan bilgi aldı. Kaymakam Muhittin Pamuk, köy yolunun engebeli olması nedeniyle yolun 650 metrelik kısmında 3–4 metre genişliğinde beton kaplama yapıldığını kaydetti.

KARATEPE KİLİM KOOPERATİFİNE ZİYARET
İncelemelerinin devamında Karatepe Kilim Kooperatifini de ziyaret eden Vali Al, Kooperatifte dokunan kilimler hakkında bilgi aldı. Doğal yün ve kök boya kullanılarak dokunan kilimlerin yurtiçi ve yurtdışında büyük ilgi gördüğünü belirten kilim dokuma kursu eğitmeni Ayşe Haksever, kilimlerdeki her motifin bir anlamı olduğunu söyleyerek, motiflerin öykülerini anlattı. Aldığı bilgilerin ardından kilimlerin dokunduğu atölyeyi de ziyaret eden Vali Al, kilim dokuyan hanımlarla sohbet etti.

İncelemelerinin devamında Kızyusuflu Köyü ile Bahadırlı Köyü arasında ulaşımı sağlayan ve beton kaplama çalışması tamamlanmış olan yolu inceleyen Vali Al’a bilgi veren Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, 2500 metre uzunluğunda olan köy sakinleri ile yaylacılar tarafından sık kullanılan yolun engebeli ve virajlı olması nedeniyle beton kaplama yapılması kararı alındığını ve kaplamanın Mayıs ayı başında tamamlanmış olduğunu söyledi.

KARATEPE-ASLANTAŞ MİLLİ PARKINDA GEZİ
Vali Kerem Al köy yollarında yaptığı incelemelerin ardından Karatepe-Aslantaş Milli Parkını ziyaret ederek, Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz'dan bilgi aldı. Milli Parkın toplam 4300 Hektar büyüklüğünde olduğunu ifade eden Yılmaz,  yapılan çalışmalar hakkında Vali Al’a bilgi verdi. Milli Parkın piknik alanı olarak oldukça rağbet gördüğünü ifade eden Yılmaz geçen yıl 32 Bin olan ziyaretçi kapasitesinin bu yıl artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Vali Al, son olarak, Aslantaş Gençlik, İzcilik ve Doğa Kampı Tesislerinde incelemelerde bulundu. Tesisi gezen Vali Kerem Al, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’den kamptaki faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ülkemizde düzenlenen Gençlik Kampları kapsamında, Aslantaş Gençlik, İzcilik ve Doğa Kampının ülkenin 81 ilinden gelen gençlere ücretsiz kamp hizmeti verdiğini belirten Ökkeş Demir, "Bu yıl 5'i kız, 6'sı erkek olmak üzere toplam 11 kamp döneminde yaklaşık 2.500 gencimizi ağırlayacağımız yaz kampımız 11 Eylül 2015 tarihinde sona erecektir" diye konuştu. Kamp programı içerisinde paintball, okçuluk, dart, mini golf, yüzme, plaj voleybolu, basketbol, dağ bisikleti, matrak, müzik, drama, el sanatları gibi etkinliklerin yer aldığını belirten Demir, ayrıca il ve çevre il gezileri de düzenlendiğini, bu gezilerde, Aslantaş Açık Hava Müzesi, Kastabala Antik Şehri, Karatepe Kilim Kooperatifi, Osmaniye Kent Müzesi ve şehir merkezinin tanıtıldığını söyledi. Vali Kerem Al, incelemelerinin ardından, Aslantaş Gençlik, İzcilik ve Doğa Kampı Tesislerinden ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar