18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4951
EURO34.8577
ALTIN2480.0

Vali Al, Kampta yabancı öğrencilerle bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Al, Kampta yabancı öğrencilerle bir araya geldi
Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen 5 dönemlik 'Kış Kampı'nın ilk dönemi sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen 5 dönemlik 'Kış Kampı'nın ilk dönemi sona erdi.

Aslantaş Doğa ve İzcilik Kampı Tesislerinde ki programın son gününde Vali Kerem Al Somali, Arnavutluk, Kazakistan, Kosova, Yunanistan, Etiyopya, Yemen’den gelerek Türkiye’de öğrenim gören 168 öğrenci ile bir araya geldi.

Kamp ateşini yakan Vali Kerem Al, yabancı öğrencilere ilimize 'hoş geldiniz' diyerek başladığı konuşmasına, “Çoğunluğu Somali’den olmak üzere 7 ayrı ülkeden gelen öğrencileri ilimizde misafir ediyoruz. Öğrencilerimizi ağırlamaktan, onları tanımaktan memnuniyet duyuyoruz. Diliyorum ki, öğrencilerimiz, bu kısa süreli kamp sonunda güzel hatıralarla ilimizden ayrılırlar, bizleri güzel hatırlarlar” şeklinde devam etti. Vali Kerem Al, öğrencilere okul hayatlarında da başarı dileyerek, “Temenni ediyorum ki bir an önce okullarınızı bitirir, ülkelerinize döner ve hizmet edersiniz. Ayrıca ülkemizle kendi ülkeniz arasında gönül elçileri olursunuz" dedi.

Kamp ateşini yaktıktan sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Kerem Al, daha sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu programı izledi. Öğrencilerin de katılımıyla okunan İstiklal Marşının ardından Somalili bir öğrenci tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Öğrenciler, Vali Kerem Al ve protokol mensuplarını 7 farklı dilde “hoş geldiniz” dediler. Programın devamında Somalili bir öğrenci teşekkür konuşması yaptı. Ailelerini bırakarak uzak bir ülkeye geldiklerini ifade eden Somalili öğrenci, “Misafirleri seven bir ülkeye geldik. Herkes bize analık, babalık ve kardeşlik yaptı. Hatta sokağa çıktığımızda bile insanlar bize “ülkemize hoş geldiniz” diyorlar. Bu ülkede olan herkesi seviyoruz. Bizleri, dünyanın çeşitli ülkelerinden getiren, okuma imkânı sağlayan Türk Diyanet Vakfına, bu güzel kamp imkânını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığına ve bugün bizleri ziyaret eden siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Program öğrencilerin hazırladığı ilahi ve şiirlerin okunması ile son buldu.

Kampta öğrencilere, okçuluk, bisiklet, voleybol, basketbol gibi spor etkinliklerinin yanı sıra Osmaniye’nin tarihi ve turistik yerleri de gezdirildi. Vali Kerem Al, kamp boyunca çeşitli spor aktivitelerine katılan öğrenci ve öğretmenlerle masa tenisi oynadı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar