19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4

Vali Al, 'Gazeteciler' ve 'İdareciler' Gününü Kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Al, 'Gazeteciler' ve 'İdareciler' Gününü Kutladı
Abone ol
Osmaniye Valisi Kerem Al, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü'nü kutladı.
Osmaniye Valisi Kerem Al, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve  İdareciler Günü'nü kutladı. 

Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısında, Vali Al ile birlikte, Vali Yardımcıları ve İl Müdürleri, ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.



10 Ocak gününün aynı zamanda 'İdareciler Günü' olarak ta kutlandığını belirten Vali Al, "Bugün idareci arkadaşlarımın da günü kutlu olsun. Toplantımızın sıcak bir sohbet havasında geçmesini diliyorum. Bugün gerektiğinizde sorularınız üzerine sizleri bilgilendireceğiz ama daha çok sizleri dinlemeyi sizlerin görüşlerini almayı düşünüyorum. Herkesin düşüncesine ihtiyacımız var. Bugün burada göreve başlayalı 3,5 ay oldu. Bu süre daha çok ili tanımayla ilgili oldu. Hepimiz şunu biliyoruz, kamu kaynaklarının hesaplı kitaplı harcanması önemli. Ölçmeden biçmeden kamu kaynaklarını harcamak istemiyoruz. Usulsüz bir takım harcamaların hesabı sorulmuştur ama yersiz kamu kaynaklarının harcanmasında maalesef pek hesap sorulmamıştır bu ülkede. İli iyi tanımadan, gerçek ihtiyaç yerlerini belirlemeden bir takım harcamaları sürekli öteledik bugüne kadar. Bu konuda değerli görüşlerinizi bizlerle paylaşmanızı istiyorum" dedi.



Osmaniye'nin dört büyük il arasına sıkışmış il olma süreci yaşayan ama 500 bin nüfuslu bir kent olduğunu belirten Vali Al, "Gelişme potansiyelini barındırıyor ancak il olur il ölçeği biraz küçük tutulmuş. Örneğin Erzin 10-15 kilometre mesafede ilimize ve tüm ilişkileri Osmaniye iledir ama Erzin, Osmaniye il olurken kapsam dışında bırakılmış. Türkiye ortalamasında kilometre başına 100 nüfus düşmesine rağmen Osmaniye'de bu rakam 160'tır. Bu dört il arasında sıkışmış olmanın sıkıntıları sancıları var il ile ilgili. Artı Osmaniye'nin kendi dinamiklerinin ötesinde bir sanayileşme hamlesi yaşanıyor. Şuan Organize Sanayi Bölgemizde 100'ü aşkın fabrika var. Bu fabrikaların bir kısmı ilin kaynaklarıyla ilgisi olmayan demir çelik ve tekstil gibi sektörler var. Bunların ilin dinamikleriyle bağlantılı olsaydı saha sağlıklı bir gelişme olurdu. Buna rağmen şuan on binin üzerinde bir istihdam var ve bunu bir nimet olarak algılıyoruz" diye konuştu. 
Karşılıklı görüş ve fikirlerin belirtildiği toplantı sonunda Vali Kerem Al, basın mensuplarına kalem seti hediye ederek, çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Toplantı, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar