20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

“Uzun Adam”a tekerlekli sandalye

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Uzun Adam”a tekerlekli sandalye
Abone ol
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak dört yıl önce Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki kampta kalan 2 metre 35 santim boyundaki Suriyeli mülteci 24 yaşındaki Cuma Türkmen'e Engelliler Platformu tarafından özel aparatlı tekerlekli sandalye hediye edildi.
Suriye’deki iç savaştan kaçarak 4 yıl önce Türkiye’ye sığınan ve Osmaniye’deki kampta kalan 2.35 metre boyundaki Suriyeli mülteci 24 yaşındaki  Cuma Türkmen’e, Osmaniye Engelliler Platformunca özel aparatlı tekerlekli sandalye hediye edildi.

Hormon bozukluğu nedeniyle sürekli boyu uzayan ve son bir yılda yatağa bağlı olarak yaşamak zorunda kalan Cuma Türkmen; hayırsever Osmaniyeli Dursun Kılıç’ın ön ayak olması neticesinde alınan özel aparatlı tekerlekli sandalye sayesinde yatağa bağlı olmaktan kurtuldu.

Kampın yenilenmesi neticesinde Osmaniye Rahime Hatun Mahallesi’nde kiraladıkları evde 6 kız kardeşi, annesi ve inşaat işçisi babası ile beraber yaşayan mülteciye tekerlekli sandalyesi Engelliler Platform Başkanı Mimar Haydar Aktürk, hayırsever Dursun Kılıç ve Ümit Kırıkkanat tarafından teslim edildi.

Teslim edilen sandalyeye binerek evin içerisinde tur atan Cuma Türkmen; “Bir yıldır ilk defa sandalye vasıtası ile yatağımdan çıkarak evin içerisinde dolaşma imkanı buldum. Önümüzdeki günlerde sandalye ile sokağa da çıkacağım. Allah sizlerden razı olsun’’ dedi.

Hem sevinç, hem de bulundukları durumdan dolayı gözyaşı döken anne Durna Türkmen ise;  “4 yıldır Osmaniye’de yaşıyoruz. Eşim inşaatlarda çalışarak geçiniyoruz. Bizlere kucak açan Osmaniyelilere ve oğluma tekerlekli sandalye hediye eden Engelliler Platform başkanına teşekkür ederiz.”diye konuştu.

Bu güne kadar 450’nin üzerinde tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına öncülük yapan Osmaniye Engelliler Platform başkanı Mimar Haydar Aktürk ise, “Tekerlekli sandalye engellilerin hayata katılması için en büyük araç. Buna aracılık etmek, öncülük etmek bize mutluluk veriyor. Bu günde Osmaniye’mizde misafir olan Suriye Bayırbucak Türkmen bir ailenin engelli oğluna yardımcı olabilmek bizi mutlu etmiştir’’ dedi. Bu konuda bize bu sandalyede destek olan Dursun Kılıç başta olmak üzere tüm Osmaniyeli hayırseverlere teşekkür ederiz.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar