28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3272
EURO35.1617
ALTIN2303.8

Uyuz hastalığına yakalanan köpekler tedavi edilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uyuz hastalığına yakalanan köpekler tedavi edilecek
Abone ol
Osmaniye'nin Bahçe İlçesinde, uyuz nedeniyle tüyleri dökülüp derileri soyulan hasta sokak köpekleri, tedavi edilecek.

Osmaniye'nin Bahçe İlçesinde, uyuz nedeniyle tüyleri dökülüp derileri soyulan hasta sokak köpekleri, tedavi edilecek.

İlçeye bağlı Arıcaklı Köyü'nde halsiz ve bitkin halde duran biri dişi 3 sokak köpeğinin olduğunu gören vatandaşlar, ilçe belediyesini arayarak yardım istedi. Bununla ilgili sonuç elde edemeyen vatandaşlar daha sonra hayvan severlere ulaşmaya çalıştı.

Olaydan haberdar olan Osmaniye Sahipsiz İlgiye Muhtaç Hayvanlar İçin İyi İnsanlar Topluluğu Derneği (SİMH3İT) Başkanı Emrah Kıvrık, Osmaniye Belediyesi Geçici Sahipsiz Hayvan Barınağı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesini arayıp, hastalıklı sokak köpeklerinin tedavisi için yardım talebinde bulundu.

İhbar sonrası, Osmaniye Belediyesi tarafından olay yerine bir veteriner hekim ve yakalama görevlisi gönderirken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ise araç desteğinde bulundu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde belirtilen adrese giden ekipler, bir inşaat içerisinde bulunan anne ve bir yavrusunu yakalayıp, uyuşturucu iğne ile sakinleştirdi. Diğer yetişkin erkek köpek ise kaçarak izini kaybettirdi. Uyuz hastalığına yakalanan iki köpek, tedavileri için Adana Terapi Veteriner Kliniği'ne götürüldü.

SİMH3İT Derneği Başkanı Emrah Kıvrık kendilerine ihbar gelir gelmez harekete geçtiklerini belirterek, "Arayan kişiler bizlere uyuz hastalığına yakalanmış canlıların olduğunu bildirdiler. Hemen harekete geçtik.

Bahçe Belediyesi bu konuda defalarca aranıp, şikayette bulunulduğu halde ilgilenen olmamış. Biz dernek olarak belirtilen bölgeye geldik ve 3 saatlik bir arama çalışması sonrasında canlarımıza ulaştık.

Çok kötü durum dalardı, ileri derecede uyuz oldukları ve canları yandıkları için saldırıyorlardı.

Osmaniye Belediyesi ve Doka Koruma Milli Parklar Şubesinden yardım istedik ve hemen destek gönderdiler." dedi. 

Alınan köpeklerin Adana'da ki terapi kliniğine götürülüp tedavi edileceğini kaydeden Kıvrık, iyileşen köpekleri yeniden kendi korumaları altındaki bölgeye bırakılacağını sözlerine ekledi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar