25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5744
EURO35.0234
ALTIN2425.3

Uygur Türkleri İçin Başlattığı İmza Kampanyası Sona Erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uygur Türkleri İçin Başlattığı İmza Kampanyası Sona Erdi
Abone ol
Osmaniye Ülkü Ocakları tarafından Tayland’da mağdur durumdaki Uygur Türkleri için başlatılan imza kampanyasının sona erdiği bildirildi.
Osmaniye Ülkü Ocakları tarafından Tayland’da mağdur durumdaki  Uygur Türkleri için başlatılan imza kampanyasının sona erdiği bildirildi.

Osmaniye Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Eroğlu imza kampanyası ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada;
“Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak 5 Aralık 2014 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamasıyla, Çin’in zulmünden kaçarak ülkemize gelmek isteyen ve Tayland’da mağdur durumda bulunan soydaşlarımız için başlatmış olduğumuz imza kampanyası bugün itibariyle sonlandırılmıştır. Öncelikle kampanyaya katılımlarıyla bizleri onurlandıran, gücümüze güç katan yegâne ümit kaynağımız büyük Türk Milleti’nin birbirinden kıymetli aziz evlatlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgili Peygamberimizin övgüsüne nail olan kutlu bir ceddin torunları, mazlum Doğu Türkistan’da ki Müslüman Uygur Türkleri’nin durumuna sessiz kalmayarak dilsiz şeytanlara inat kararlılıklarını ortaya koymuşlardır. Ata topraklarında çileleri bitmeyen, gözyaşları dinmeyen ve 21. yüzyılda göz göre göre soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızın asla yalnız olmadıklarını göstermişlerdir. Tayland’daki soydaşlarımızın ülkemize getirilmesi için yapılan imza kampanyamız genelinde 35 milyon Uygur Türk’ünün tamamına olan desteğimizin ifadesi, Türk Dünyası’na olan sevdamızın eseridir.”dedi.

Osmaniye Ülkü Ocakları Başkanı Eroğlu, Çin’deki Uygur Türklerinin yalnız olmadığını belirterek, şu anki hükümetin de yaşananlar karşısında sorumlu olduğunu söyledi.

Eroğlu sözlerinin sonunda; “Tek sevdamız ve en büyük ilham kaynağımız olan Yüce Türk Milleti’ne ve kampanyamızda emeği geçen tüm Ülküdaşlarıma teşekkürlerimi bildiriyorum.
Son olarak belirtmek isterim ki Ülkü Ocakları Kırım’dan Türkmeneli’ne, Kıbrıs’tan Kafkaslara, Balkanlar’dan Doğu Türkistan’a kadar tüm Türk Dünyası’nda yaşanan gelişmeleri yakından takipçisi olmaya ve soydaşlarımızın haklı mücadelelerini her platformda dile getirmeye devam edecektir.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar