20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Ulusal Kalite etiketi sertifikası kazanan öğretmen ödüllendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulusal Kalite etiketi sertifikası kazanan öğretmen ödüllendirildi
Abone ol
Osmaniye merkez 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu lisesi İngilizce öğretmeni Uğur Ömür’ün yürüttüğü proje kapsamında ödüllendirildi.
Osmaniye merkez 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu lisesi İngilizce öğretmeni Uğur Ömür’ün yürüttüğü proje kapsamında ödüllendirildi.

Avrupa´da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz,  22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning Faaliyetinin üyesi olmuştur. eTwinning Türkiye faaliyetleri, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yürütülüyor.

eTwinning Faaliyeti’ne üye olduğumuz 2009 yılından bu yana, yapılan çalışmaların sonucunda 05 Mayıs 2015 tarihi itibariyle ülkemizden eTwinning portalına 28.819 okuldan 50.144 öğretmenimiz üye olmuş, toplam 9.628 çevrimiçi proje gerçekleştirerek Avrupa ülkeleri arasında ön sıralara yerleşmişti.

 eTwinning kapsamında gerçekleştirilen projelerin kaliteleri, ulusal çapta Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa çapında ise Avrupa Kalite Etiketi ile değerlendirilmektedir.
 
2014 Yılı içerisinde, eTwinning faaliyeti kapsamında öğretmenlerin toplam 2.040 projesi gerçekleştirmiş, bu projelerden 158´i Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştı.
 
Ayrıca, Ulusal Kalite Etiketi alan 158 projeden 90´ı,  Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanarak Avrupa çapında takdir gördü.

Osmaniye Merkez 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Uğur Ömür’ün yürüttüğü ‘Monthly School Newspaper’ (Aylık Okul Dergisi) başlıklı eTwinning Projesi ile Ulusal Kalite Etiketi sertifikasını almaya hak kazanmış ve bakanlıkça gönderilen sertifika, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik tarafından tebrik ederek öğretmene sertifikasını verdi.

Milli Eğitim İl Müdürü Ramazan Çelik, Okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje hakkında bilgi veren Uğur Ömür; “Okulumuz 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Yunanistan´daki "Geniko Lykio Aeginas" isimli okulun kurucu olduğu, Polonya, Romanya, Litvanya, Fransa ve Bulgaristan gibi ülkelerden okullar ise proje ortağımızdır.

"Monthly School Newspaper" adlı projemiz geçtiğimiz eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlamış ve aynı yıl Mayıs ayı itibariyle sona ermiştir. Projede her ay farklı bir konu belirlenmiş ve öğrencilerin bu konuda çalışmalar yapmaları istenmiştir. Öğrencilerin hazırlamış olduğu çalışmalar gazete haline getirilmiş, yazdırılabilir ve online versiyonları proje ortaklarına gönderilmiştir. Yapılan çalışmalar gazete haline getirilerek projede yer alan öğrencilere de dağıtılmıştır. 

Online iletişim araçlarıyla öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurmaları sağlanmıştır. Ayrıca öğrencilerin yılbaşında farklı ülkelerdeki öğrencilere yılbaşı kartı gönderme ve alma imkânları olmuştur. Sonuç itibariyle öğrencilerde, okullarımızda öğretilen İngilizcenin günlük hayatta kullanımı ve etkili iletişim araçlarından olduğu olgusu uyandırılmıştır. Öğrenciler de dil adına somut şeyler üretmiş, başarı hazzını yaşamış ve İngilizce öğrenme ve kullanma adına cesaretlenmişlerdir” diyerek, projede emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar