24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5239
EURO34.8492
ALTIN2428.6

Ülkü Ocaklarından Kitap Okuma etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülkü Ocaklarından Kitap Okuma etkinliği
Abone ol
Osmaniye Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Eğitim Birimi sorumlusu Cemile Ceyda Güleçöz önderliğinde, 'Kitap okuma etkinliği düzenlendi.
Osmaniye Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Eğitim Birimi sorumlusu Cemile Ceyda Güleçöz önderliğinde, 'Kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda, "Kitabını al, sen de gel!" sloganıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler iki saat boyunca kitap okudu.

Katılımın yoğun olduğu programda konuşan Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu, "Yüce kitabımız olan Kur'an - ı Kerim'in ilk ayetinde emredildiği üzere okumanın insan hayatında ne kadar önemli olduğu bilinmektedir." dedi.

Okumanın hem bireylerin gelişiminde hem de milletlerin kültür düzeyinin artmasında çok önemli bir faktör olduğunu belirten Eroğlu, "Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yüceltmek için çalışır. Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir; çünkü Türk Milleti geçirdiği sayısız felaketler içinde ahlakının, geleneklerinin, hatıralarının, çıkarlarının, kısaca bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dilimizle ilgili söylemiş olduğu bu sözler dilin bir millet için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir." dedi.

Televizyon ve İnternetin esiri olmuş, sadece gördüğünü uygulayan değil, okuduğunu çok çabuk kavrayabilen, olaylara farklı bakış açılarından bakabilen ve sorgulayan bir nesil yetiştirmek için mücadele ettiklerini kaydeden Eroğlu şöyle devam etti: "Dil bayrağımız olan Türkçemizi İsmail Gaspirali'nin de dediği gibi, dilde, fikirde ve işte birlik sloganıyla yaygınlaştırmak ve bu uğurda mücadelemizi sonuna kadar sürdürmek istiyoruz. Türkçe düşünen, Türkçe yaşayan, Türkçe konuşan ve umudu Türkçe olan nesillerle ülkemiz çok daha güzel bir noktaya gelecektir. Bu anlamlı etkinliği düzenleyen Eğitim birimi sorumlumuz Cemile Ceyda Güleçöz Hanımefendiye ve ayrıca çok değerli vaktini ayırmaktan çekinmeyip bu etkinliğe katılan kardeşlerimize teşekkür ediyorum."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar