29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4

Ulaşlılar Derneği’nden OGC’ye Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaşlılar Derneği’nden OGC’ye Ziyaret
Abone ol
Osmaniye Ulaşlılar Derneği Osmaniye Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, etkinlikleri hakkında bilgilendirme yaptı.
Osmaniye Ulaşlılar Derneği Osmaniye Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, etkinlikleri hakkında bilgilendirme yaptı.

OGC Başkanı Gökhan Erkmen ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Ulaşlılar derneği yöneticileri, 10 Mayıs tarihinde yapılacak olan “Göç Ateşi” etkinliği ile Karaçay Vadisi üzerinde yapılan yol açma çalışmalarını değerlendirdi.

Ulaşlılar derneği Başkan vekili Alaattin Ala yaptığı konuşmasında; “Karaçay Vadisi projesi kapsamında, projeye ters düşen çalışmaların olduğunu öğrendik. Yol yapım çalışmaları yapılıyor, Osmaniye İl Genel Meclisi’nden 2013 yılında alınan karar uygulanmaya çalışılıyor. Bu yol açma çalışmaları ise Karaçay şelalesi ve yaylalık bölgelere yol açılması olarak gösteriliyor. 3 şirkete ihale edilmiş, biner dönümlük bir araziye izin alınıyor.

Bu da 5 bin dönüme tekabül edeceğini tahmin ediyoruz. Bu çalışmalar taş ocağı açma amaçlı olarak yapıldığını öğrendik.  Uygulanması durumunda mesire alanlarının kullanılamayacağı, yabani hayvanların yaşam koşullarının zorlaşacağı, dağların ağaçsız kalacağı ve karaçaydan çamur akacağını bir durum ortaya çıkacaktır. Bugün öğrendiğimiz bilgilere göre Karaçay vadisindeki yol açma çalışmaları İl Genel meclisinin almış olduğu yeni bir kararla iptal edilmiş durumdadır. Bu karar, olayın kapanacağı anlamına gelmiyor. Mücadeleyi sonuna karar sürdürmek gerekiyor”dedi.

Ala, yayla mevsiminin başlaması anlamına gelen “Göç Ateşi” etkinlikleri ile ilgili olarak ise; “10 Mayıs tarihinde Gölyeri’nde Göç Ateşi etkinliğini gerçekleştirmenin hazırlıkları içerisindeyiz.

Osmaniye’de uzun yıllar Göç Ateşi yakılmış, 3-5 yıldır ise bu etkinlik yapılamıyor. Tarihimizi, geleneklerimizi, ananelerimizi ve Türklerin yaşam biçimini yaşatma adına bu etkinliği yeniden başlatmak istiyoruz. Yaylalara  göçün başladığı anlamına gelen Göç Ateşi’nin yakılması bir tür simge haline gelmiştir. Bu etkinliğe Osmaniye’deki tüm sivil toplum kuruluşlarının destek vermelerini bekliyoruz”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar