16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4808
EURO34.5512
ALTIN2472.8

Ulaşlı Toplulukları sezon toplantısında buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaşlı Toplulukları sezon toplantısında buluştu
Abone ol
Osmaniye Ulaşlı Toplulukları, Kültür, Araştırma ve Bilim Derneği göç sezonu buluşması adı ile etkinlik düzenledi.

Osmaniye Ulaşlı Toplulukları, Kültür, Araştırma ve Bilim Derneği göç sezonu buluşması adı ile etkinlik düzenledi.

Ulaşlılar derneği tarafından Osmaniye’nin dereli Köyü Orman işletme deposu alanında düzenlenen buluşmaya, il merkezi ve köyleri ile birlikte, Gaziantep, Hatay illeri, Dörtyol, Ersin ilçelerinden çok sayıda katılım gerçekleşti.

Ulaşlı aşiretlerinin buluşma, kaynaşma ve beraberlik  etkinliği olarak gerçekleşen toplantıya; Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Muhtarlar derneği Başkanı Ahmet Özener, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Toksoy, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Ulaşlı Toplulukları Kültür, Araştırma ve Bilim Derneği Başkanı M. Baki Teke, Ulaşlı aşiretleri olarak yaylalara göç olayının başlaması ile göç ateşi yakılması etkinliklerini bu yıl bazı nedenlerle yapamadıklarını belirterek sözlerine başladı.

Yaylalara gidiş ve dönüş süreçlerinde düzenledikleri etkinlikler kapsamında, Dereli köyündeki buluşmayı dönüş göç günü olarak yapmaya çalıştıklarını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Emekli Subay Kadir Acarsoy etkinlikte yaptığı konuşmasında, Ulaşlı toplulukları hakkında tarihsel bilgiler aktardı.

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, Ulaşlı aşiretinin tarihteki yerini, Osmanlı döneminde yaşanan süreçteki yaşantıları, Osmaniye ve yöresindeki iskan olayları ile ülkenin değişik bölgelerindeki yerleşim yerlerinden bilgiler verdi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak yaptığı konuşmasında, Ulaşlı topluluklarının birlik, beraberliklerini taze tutabilmek adına gerçekleştirilen buluşmalarının önemine değinerek, çeşitli etkinliklerle belli sürelerde buluşup kaynaşmanın dostlukları ve barış ortamını sıcak tutacağını söyledi.

OŞYAD’ın Osmaniye’nin tanıtımı adına kültür ve sanatsal etkinliklerinden sözeden Mustafa Bardak, dernek olarak Ulaşlı topluluklarının etkinliğine katkıda bulunmaktan onur duyacaklarını belirterek kendi şiirini okudu ve programı düzenleyen dernek yönetimine teşekkür etti.

Program kapsamında OŞYAD üyelerinden Mahmut Eynallı bağlaması ile türkülerini yorumlarken, Ahmet Demir, Hülya Çapar, Hatice Bahar, İbrahim Şadi Çenet, Selahattin Ölmez ve Cafer Ekiz sahne alarak şiir okudular.

Programda ayrıca Aşık Dursun Yeşiloğlu, Zekeriya Gözübenli türküleri ile sahne alırken, Gaziantep’in İslahiye ilçesinden katılan Dede Şeyban barak havası türkülerini söyledi.

Program sonunda Yörük Türkmen Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mulla Duman ile Osmaniye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Bestami Erdem, tiftik yününden işlenmiş Türk bayrağını Ulaşlılar Derneği Başkanı M. Baki Teke’ye hediye etti.

Ulaşlı toplulukları buluşması ikramlar ve öğle yemeğinin ardından sona erdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar