20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Tüysüz Köy halkı “Tüysüz” kalmak istemiyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tüysüz Köy halkı “Tüysüz” kalmak istemiyor!
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Tüysüz beldesinin Büyük Tüysüz Köyü halkı son günlerde endişeli günler yaşamaya başladı.
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Tüysüz beldesinin Büyük Tüysüz Köyü halkı son günlerde endişeli günler yaşamaya başladı.

Büyük Tüysüz Köyü’nün boşaltılacağı ve köyün yakınına geri dönüşüm fabrikası kurulacağı yönündeki söylentiler köy sakinlerinin huzurunu kaçırdığı bildiriliyor.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların köy sakinlerinin sağlığını olumsuz yönde etkilediği belirtilirken, köyün yakınındaki dağda maden arama çalışmalarının yapılması ile birlikte bu günlerde de köydeki evlerin boşaltılacağı söylentileri ağırlık kazandı.

Özel bir firma tarafından köyün yakınına geri dönüşüm tesislerinin kurulacağı bu nedenle de köydeki yaklaşık 200 evin boşaltılmasının gündeme geldiği bildiriliyor.

Köy sakinleri endişeli günler yaşadıklarını belirterek, son bir yıl içerisinde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalardan 6 kişinin kanser hastalığına yakalandığı, köyde canlıların hayati tehlikelerinin bulunduğu iddia ediliyor.

Arazilerinin satılması ve evlerinin boşaltılmak istenmesine karşı gelen köy sakinleri, köylerinin adının “Tüysüz” olduğu gibi “Tüysüz” bir köy olarak yaşamak istemediklerini, yetkililerin soruna çözüm bulmaları isteniyor.

MİLLETVEKİLİ ÖNAL’DAN DESTEK BEKLENİYOR

Büyük Tüysüz köyü sakinlerini, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal’ın köylüleri olduğunu belirterek, köylerinin yakınına geri dönüşüm fabrikası kurularak köyün boşaltılma olayı ile ilgili çalışma yapmasını istediler.

OSB’deki fabrikalardan sağlık sorunları yaşadıklarını belirten Köy sakinleri, geri dönüşüm fabrikasının da çalışmaya başlaması ile Tüysüz köyünün tarihi ile birlikte yok olmakla karşı karşıya kalacağı, olayına çözüm bulunmasını beklediklerini söylediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar