20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Türkiye'de ilk defa Türkçe İngilizce kitap yazdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'de ilk defa Türkçe İngilizce kitap yazdılar
Abone ol
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocukların kendi emekleriyle yaptıkları proje başarıyla sonuçlandı.
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocukların kendi emekleriyle yaptıkları proje başarıyla sonuçlandı.

Bu kapsamda "Benekli Kelebek ve Arkadaşları" isimli kitap 2 Bin adet Türkçe, bin adet İngilizce olarak basıldı ve yayınlandığı ve Türkiye'de Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan ilk kitap olma özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli,  yapılan proje ile 'Sevgi Evleri'nde' koruma altında bulunan çocukların psiko sosyal gelişimlerine katkı sağlanması, okuma, yazma, dostluk, dayanışma, işbirliği ve yardımseverlik duygularının yerleştirilmesinin hedeflenmekte olduğunu söyledi



Projenin uygulanmasına ilişkin çalışma basamakları hakkında da bilgi veren Müdür Neşeli, "Resimli öykü kitabının hangi yaş grubundaki çocuklar ile birlikte oluşturulacağı belirlendi. Bu aşamada kriter çocukların kendilerinin ifade edebilecek büyüklükte olması ve tercihen okuma yazma becerisini kazanmış olmasıydı. Bizler 7-12 yaş grubu çocuklarımızı bu doğrultuda belirledik. Öncelikle öğretmenlerimiz ve ardından çocuklarımızla toplantılar düzenledik.

Çocuklarımızın birbirlerinin fikirlerine saygı duydukları duygu ve düşüncelerini serbestçe ifade edebildikleri bir ortam oluşturmaya gayret ettik. Çocuklar ile birlikte öncelikle bir resimli öykü kitabında bulunması gereken temel unsurları; karakterler, mekan, zaman, önemli olaylar ve sonuç çeşitli örnekler üzerinden konuşularak incelendi. Öykü için çocuklar tarafından önerilen karakterler mekan ve zaman hakkında çocukların görüş birliğine varmaları sağlanarak öykünün temel unsurları belirlendi. Bu hedefle çocuklarla birlikte önerilerin elenmesi için yapılan tartışmaların ardından tüm çocukların yer alacakları oylama ile öykünün temel unsurlarının belirlenmesi sağlandı.

Çocuklardan geliştirdikleri olayları ve düşünceleri metin haline dönüştürmeleri istenildi ve birçok yeni fikir ortaya çıktı. Çocuklarımız tarafından geliştirilen kurgu metinleri bir araya getirilerek öğretmenlerimiz tarafından gözden geçirildi ve ilgili düzeltmeler yapıldı. Metinlerdeki olaylar bir araya getirilerek oluşturulan öykü metni çocuklar ile birlikte okunarak  onların görüşleri alındı. Çocuklar tarafından kontrol edilen ve onaylanan metin ressam tarafından öykü doğrultusunda resimlendi. Hikayemiz oluşturulan resimler ve metin çerçevesinde Türkçe ve İngilizce Öğretmenlerimiz tarafından düzenlenerek basım aşamasına geçildi." dedi.

Proje kapsamında hazırlanan kitabın Türkiye'de Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan ilk kitap olma özelliğine sahip olduğunu belirten Neşeli, "Benekli Kelebek ve Arkadaşları" adıyla ilkokul öğrencilerine yönelik olarak 2 bin adet Türkçe, "Spotty Butterfly and Friends" adıyla ortaokul öğrencilerine yönelik olarak  bin adet basıldığını kaydetti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar