20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Türk Ocakları'ndan Suriyeli ailelere gıda yardımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Ocakları'ndan Suriyeli ailelere gıda yardımı
Abone ol
TÜRK Ocakları Genel Merkezi ve Türk Ocakları Eğitim Kültür Vakfınca düzenlenen Irak ve Suriye Türkmenleri ’ne yardım kampanyası kapsamında Osmaniye Merkezde geçici ikamet eden Suriyeli Türkmen ailelere ayni yardım dağıtımı yapıldı.
TÜRK Ocakları Genel Merkezi ve Türk Ocakları Eğitim Kültür Vakfınca düzenlenen Irak ve Suriye Türkmenleri ’ne yardım kampanyası kapsamında Osmaniye Merkezde geçici ikamet eden Suriyeli Türkmen ailelere ayni yardım dağıtımı yapıldı.


Yaklaşık 330 koli olarak planlanan yardım paketlerinin dağıtımının ilk bölümü olan 50 aileye, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün de katılımlarıyla Ocak binasına düzenlenen programla gerçekleştirildi.


SMS YOLUYLADA YARDIM KAMPANYASIDA BAŞLATILACAK
Yarım kampanyasına destek olan herkese teşekkür eden Türk Ocakları Genel Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, “Bizim için bu kampanyaya 5 liralık harçlığını gönderen öğrencinin katkısı öneli. Çünkü bu bir duyarlılıktır, onun elinden o kadar geliyor. İnşallah önümüzdeki dönemde, kısa mesaj yoluyla da bir kampanya başlatacağız. Miktar az olabilir ama önemli olan bu hassasiyeti çoğaltmak, arttırmak, Türkmenlerle ilgili duyarlılığı yükseltmek ve topluma yaymaktır. Biz kardeşlerimiz ile birlikte dayanışma içerisinde olacağız.” Dedi.


TÜRKMENLER SİSTEMATİK ZULME UĞRADI
Üç yılı aşkın bir süredir Suriye’de iç savaş ortamının devam ettiğini belirten Öz, “Tabi ki bir bütün olarak Suriye halkı bundan çok mağdur durumdalar. Yıllardır Irakta süren bir hadise var, fakat özellikle son dönemde orada da Türkmen kardeşlerimiz çok daha yoğun ve sistematik zulme ve mağduriyete uğradı. Bizim camia olarak, Türk milliyetçileri olarak bu meselelere öteden beri ilgimiz katkılarımız var. Ama bu defa sıkıntı o kadar büyük boyutlara ulaştı ki ve bu coğrafyada yaşayan kardeşlerimizin, özellikle Türkmen kardeşlerimizin dertlerine destek olan o kadar az unsur var ki biz buraya özel dikkat çekmek istedik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti elinden gelen imkânlarıyla bütün bu coğrafyada yaşayan insanlara yardım etmeye çalışıyor. Biz Türk Ocakları Genel Merkezi ve Türk Ocakları Eğitim Kültür Vakfı olarak ‘Elini Türkmen Eline uzat.” Kampanyası başlattık.” Bu kampanya sayesinde toplanan paraları şuanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.


330 AİLEYE YARDIM YAPILACAK
Türk Ocakları Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Çetinkaya ise şöyle dedi: “Türk Ocakları Genel Merkezimizin ve Türk Ocakları Eğitim Kültür Vakfımızın birlikte organize ettiği ‘Türkmenline yardım’ kampanyası çerçevesinde, Osmaniye’mizde de merkezde bulunan Suriye Türkmenleriyle alakalı yardım çalışmalarını başlattık. Osmaniye için planlanan yardım paketlerimizin sayısı 330 koli.  Bugün ise başlangıç olarak 50 aileye dağıtımını gerçekleştireceğiz ve daha sonra 50’li 60’lı guruplar halinde ailelere ulaştıracağız. Bu çerçevede Türk Kızılayımız ve Türkmen Derneklerimizle de işbirliği içerisinde ve Osmaniye Valiliğimiz koordinesiyle düzenli bir şekilde bu yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar buradaki Suriyeli Türkmen ailelere bir nebzede olsa katkı sağlama gayreti içerisindeyiz.”


Konuşmaların ardından, ilk olarak belirlenen 50 Suriyeli Türkmen aileye, Genel Başkan Mehmet Öz tarafından yardım kolilerinin dağıtımı yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar