28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Türk Ocaklarından Milletvekili Özdağ’a tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Ocaklarından Milletvekili Özdağ’a tepki
Abone ol
Türk Ocakları Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Çetinkaya, İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı açıklamaya tepki göstererek, "Türk Ocakları Türklüğün sönmez ocağıdır" dedi.

Türk OcaklarıOsmaniyeŞube BaşkanıMehmet Çetinkaya, İyi PartiMilletvekiliÜmit Özdağ'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı açıklamaya tepki göstererek, "Türk Ocakları Türklüğün sönmez ocağıdır" dedi.

Başkan Çetinkaya, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Hükümet Sistemi çerçevesinde kurduğu Bakanlar Kurulu'nun üyelerini kutlamak ve Türk milletine hayırlı hizmetlerde bulunmalarını temenni etmek için yayımlanan açıklama üzerine, İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ'ın, sosyal medyada yayımladığı, "Türk Ocakları Türkiye Cumhuriyetini kuran fikrin ve kadronun merkeziydi. Bunu unutarak Erdoğan’ı tebrik etmek, Türk Ocağı ruhunu terk etmektir. Türk Ocakları tekrar Türk olana kadar Türk Ocakları’ndan istifa ediyorum." şeklindeki paylaşımına tepki gösterdi. 

Çetinkaya, "Öncelikle bilinsin ki, Türk Ocaklarının, Türk Ocağını yönetenlerin Türklüğünü, Türk milliyetçiliğine bağlılığını sorgulamak kimsenin haddi değildir. Bugün Genel Merkez yönetiminde bulunanların büyük kısmı 12 Eylül öncesi dönemde, konforlu apartmanlarda değil her zaman saldırı tehdidi altındaki yurt ve okullarda ateşle imtihandan geçmiş, Ülkücü Türk milliyetçileridir. Kimseden icazetli değiliz.

Siyasi hırstan da, makam ve mevki sevdasından da uzağız. Sayın Özdağ iyi bilir ki, Türk Ocağı ilke olarak parti siyasetinin dışındadır. Kurucularımız bunu, “fırka siyaseti ile iştigal etmemek” olarak ifade ediyordu. Türk Ocaklarının, Türk milliyetçiliğinin fikir ocağı olduğu herkesin malumudur. Türk Ocaklarının mevcut yönetimi, parti siyaseti dışında kalmak ilkesine dikkat ettiği kadar, Türklük ve milliyetçilikle ilgili her tartışmada tavrını açıkça ortaya koymaktan geri durmamıştır." dedi. 

16 Nisan 2017’de yapılan “Halk Oylaması” ile Anayasanın değiştiğini ve yeni bir sisteme geçildiğini kaydeden Çetinkaya şunları söyledi: "Bize düşen, bu yeni dönemde devletimizi yönetenlere doğru bildiklerimizi söylemeye devam etmektir. Halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı’nı ve onun atadığı bakanları tebrik etmek, Türk Ocaklıların millî iradeye saygısının ve devlet terbiyesinin tabii bir sonucudur.

Türk Ocakları olarak bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de hem Türkiye’nin hem de Türk dünyasının meseleleri ile ilgili fikrî ve kültürel çalışmalarımıza, Türk milletini ve devletini ilgilendiren her konuda doğru bildiklerimizi söylemeye, yapılan doğru işleri takdir etmeye,  yanlış yapıldığını düşündüklerimizi ise eleştirmeye devam edeceğiz. Aziz Türk Ocaklılara ve kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar