20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Türk Kızılay'ı 384 kutu et konserve dağıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Kızılay'ı 384 kutu et konserve dağıttı
Abone ol
Türk Kızılay'ı Osmaniye Şubesi, Ramazan ayı sebebiyle Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından gönderilen 384 kutu kuşbaşı ve kıyma konserve etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Türk Kızılay'ı Osmaniye Şubesi, Ramazan ayı sebebiyle Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından gönderilen 384 kutu kuşbaşı ve kıyma konserve etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Geçtiğimiz kurban bayramında vekâletle kesilen kurbanların etlerinden yaptırılan konservelerin her birinin 800 gram ağırlığında olduğu belirtildi.

Konserve et dağıtımı ile ilgili olarak açıklama yapan Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, Genel Merkez tarafından Osmaniye'ye gönderilen konservelerin sayısının belirlenmesinde kurban kampanyasında Osmaniye'de verilen vekaletlerin sayısının etkili olduğunu söyledi.

Şube Başkanı İpek şöyle dedi: "Bilindiği gibi Türk Kızılayı kurban bayramında vekaletle kestirdiği kurbanların etlerini konserve haline getiriyor, Et ve Süt Kurumu depolarında bekletilen konserveler yıl içinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Böylece kurban bereketi yıl boyunca devam ediyor. Konservelerin dağıtımında; her hangi bir geliri olmayan, kimsesiz, dul/boşanmış ihtiyaç sahipleri esas alınıyor."

YARDIMSEVER OLMAK KANIMIZDA VAR

Ramazan ayı sebebiyle kan bağışlarında azalma ihtimali düşünülerek "Yardımsever Olmak Kanımızda Var" sloganlı kampanyanın devam ettiğini belirten Şube Başkanı İsmet İpek,"Mübarek Ramazan aylarında da hastanelerin kan ihtiyacı devam ediyor. Hastalar şifa için kan bekliyor. Ramazan ayında hasta sayısında azalma olmasa da kan bağışı sayısında azalma oluyor. Bu yüzden Ramazan ayında yardımsever vatandaşlarımızın kan bağışı kampanyalarında daha duyarlı ve özverili olması gerekiyor.  Bugün başkasının ihtiyacı olan kan, yarın kendimizin ya da sevdiğimiz birinin ihtiyacı olabiliyor. Kan bağışı kampanyalarında bu düşünceyle hareket etmemiz gerekiyor." dedi.

Osmaniye'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kızılay Evi'nde kan toplama hizmeti devam ederken, Ramazan ayı olduğu için Kızılay Kan Evi’nde çalışma saatlerinin iftara uygun olarak hafta içinde her akşam 18.00-20.00 saatleri arasında devam edeceği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar