25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5497
EURO34.9322
ALTIN2426.9

Türk Halk Müziği Sanatçısı Gökmen, Osmaniyelilerle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Halk Müziği Sanatçısı Gökmen, Osmaniyelilerle Buluştu
Abone ol
TÜRK Halk Müziği Sanatçısı Gökmen, Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin (UFUKDER) 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile düzenlediği gecede, Osmaniyelilerle buluştu.
TÜRK Halk Müziği Sanatçısı Gökmen, Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin (UFUKDER) 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile düzenlediği gecede, Osmaniyelilerle buluştu.

Türkü Şöleninde, inancımızı, değerlerimizi, kültürümüzü, geleceğe taşıyacak nesilleri yetiştiren öğretmenler bir araya geldi.

Cebeli Bereket Kültür merkezinde yapılan kutlama programında açılış konuşması yapan UFUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Başkaya, "Öğretmen, Allah'ın insanları yükseltip, alçaltılmasında kullandığı bir el ve dil" olduğunu belirtti.

Başkaya "Muallimini bulmuş köylü, melekler kadar ulvileşir ve cemaat halinde muallimlik payesine yükselir. Bir muallim sayesinde Nizamı-ül-Mülk'le Anadolu ümran devrine ermiştir. Çağlarla oynayan Fatih; büyük disiplin ve nizam insanı Yavuz ve daha yüzlercesi, mutlaka birer güzide öğretmen elinden çıkmış nadide çıraklardır. Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak yaptığımız çeşitli etkinliklerle toplumumuzun eğitim ve kültür hayatına bir nebze de olsa katkı sunmayı kendimize vazife edindik." Dedi.

Dernek olarak öğrencilere ve öğretmenlere kitap okuma alışkanlığının kazanmalarına katkı sağlamak için kitap okuma kampanyaları yaptıklarını ifade eden Başkaya, "Bu bağlamda; Peygamber Efendimizi her yaştan, her kesimden herkese okutma ve tanıtma adına herkes onu okuyor isimli kitap okuma yarışması düzenledik. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik kitap okuma yarışması yaptık. Derneğimizde öğretmen ve öğrencilerimize yönelik kuran kursu ve benzeri kurslar düzenledik. Dernek üyelerimizle yurt içi ve yurt dışı geziler yaptık. SODES Projesi kapsamında lise öğrencilerine yönelik "İdeal Gençlik İçin Bir Adım" faaliyetini gerçekleştirdik. Bundan sonra da siz değerli eğitim gönüllülerinin desteği ile Osmaniye'mizin eğitim ve kültür hayatına katkıda bulunmaya devam edeceğiz." dedi.

Daha sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hasan Kürtül'ün okuduğu Genç Adam ve 75. Yıl Ortaokulu Öğrencilerinden Merve Küçük'ün okuduğu 'Ölüme Çare' şiirlerin davetlilerden tam not aldı.

Programın son kısmında sahne alan ve sahnede iki saat kalan Türk Halk Müziği sanatçısı Genç Yorumcu Gökmen'in seslendirdiği 'Haberin Var mı', 'Yar yar', 'Muallim', 'Mektebin Bacaları', 'Yusuflara selam olsun' ve finalde seslendirdiği 'Bu Günlerde Geçecek' isimli eserleri ayakta alkışlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar