19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.339
EURO35.1931
ALTIN2245.7

Türk Dünyası Aşıkları Osmaniye sahne aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Dünyası Aşıkları Osmaniye sahne aldı
Abone ol
Avrasya Kültür Sanat Derneği'nin organize ettiği, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC), Azerbaycan Aşıklar Birliği, KKTC Genç TV ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun proje ortağı olduğu, Türk Dünyası Korkut Ata Aşıklar Kervanı'nın son durağı Osmaniye oldu. 

Avrasya Kültür Sanat Derneği'nin organize ettiği, OsmaniyeGazeteciler Cemiyeti (OGC), Azerbaycan Aşıklar Birliği, KKTC Genç TV ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun proje ortağı olduğu, Türk Dünyası Korkut Ata Aşıklar Kervanı'nın son durağı Osmaniye oldu. 

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde, Osmaniye Belediyesi'nin himayelerinde, Kültür Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşen Aşıklar Şöleninde, Aşık Bayram Denizoğlu, Azerbaycan'dan Gözel Kelbecerli, Nazım Gülivar, Aşık Mustafa Kurbanoğlu, Aşık Temel Turabi, Özbekistan'dan Muazzam İbrahimova, Aşık Feymani, Ferhat Karaca, Kırgızistan'dan Gülira Kasımkulova, Kazakistan'dan Ermanat ve Abdullah Gizlice sahne aldı.

Atışmaların ve şiirlerin okunduğu programda, aşıklar birbirinden güzel eserlerini seslendirerek konuklarına unutulmaz bir gece yaşattı. Organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayanlara plaket takdiminin ardından konuşan OGC Başkanı İsrafil Avcı, ilki düzenlenen Türk Dünyası Korkut Ata Aşıklar Kervanı programlarının önümüzdeki yıl, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'da düzenlemeyi planladıklarını söyledi.



Başkan Avcı, etkinliklerin daha da büyüyerek geniş kapsamlı devam edeceğini belirterek, "Bizimle birlikte olduğunuz için herkese çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." dedi.

Avrasya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Menderes Demir ise organizasyonu düzenlemekteki ana amaçlarının Türk'ün atası olarak kabul edilen Kırgızlar, Kazaklar, Özbekler ve Azeriler, Türkiye'de Korkut Ata'nın özelliklerini ve güzelliklerini günümüze aktarmak ve günümüzdeki temsilcileri kardeş ülkeleri aynı sahnede birleştirmek olduğunu ifade etti.

Demir, "Bununla birlikte geniş bir coğrafyaya ve engin bir kültüre sahip olan Türk Milletinin ne kadar müstesna bir millet olduğunu hem kendi akrabalarımıza hem de dünyaya duyurabilmektir." diye konuştu. 



Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da şöyle dedi: "Bütün dünya biliyor ki, biz Türk Cumhuriyetleriyle bir kökün dalları ve parçaları gibiyiz. Dünyada hiç bir güç hiç bir şart ve şekil altında da bu birliği bu beraberliği ve bu kardeşliği hiç bir zaman için bozamayacaktır. Bu nedenle dünya coğrafyasında bugün yaşananlar bu necip milletin sahip olduğu bu değerlerin gücünden kaynaklanmaktadır. O yüzden de gerek üzerinde bulunulduğumuz coğrafyanın özellikleri gerekse sahip olduğumuz bağlı olduğumuz kökün değerleri açısından bakıldığı zaman bu milletle uğraşılması bu devletle uğraşılması, bu ülkeyle uğraşılması gayet doğal. Bize düşen görev ise birlik ve beraberliği sağlayacak olan projelere sahip çıkmak, geliştirmek ve onları desteklemektir. Bu anlamda birliği ve beraberliği sağlayabilirsek geliştirebilirsek ben inanıyorum ki hiç bir zaman farklı emeller peşinde koşan, emperyalist düşünceler içerisinde olan hiç bir ülke, devlet, kurum veya kuruluş hedefine ulaşamayacaktır." dedi. 



Vali ömer Faruk Coşkun ise aşıklık geleneğinin Türk Kültüründe önemli bir yer tutan, bulunduğu toplumun adeta bir sözcüsü olan yüzyılların deneyimlerinden süzülerek biçimlenmiş, belirli kuralları olan şiirin kalıcı ve etkileyici özelliğinden yararlanarak, kuşaktan kuşağa aktarılan bir derler bütünü olduğunu söyledi. Vali Coşkun, "Böylesi bir değerin ülkemizdeki en önemli temsilcileri Âşıklar Diyarı olarak adlandırılan birisi de Osmaniye'mizdir. Bu nedenle böylesi bir programın Osmaniye'de yapılıyor olmasını çok anlamlı ve memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim." dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar