25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5126
EURO35.0007
ALTIN2434.4

Turizm Projelerine DOĞAKA Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizm Projelerine DOĞAKA Desteği
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Proje Sorumlusu Oğuz Ali Bekiroğlu, 2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının temel amacının, bölgede turizmin çeşitlendirilmesine ve turizm sektörünün ekonomik değerinin artırılmasına katkı sağlanması olduğunu söyledi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Proje Sorumlusu Oğuz Ali Bekiroğlu, 2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının temel amacının,  bölgede turizmin çeşitlendirilmesine ve turizm sektörünün ekonomik değerinin artırılmasına katkı sağlanması olduğunu söyledi.

Bekiroğlu, "Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 10 Milyon TL olup, proje başına asgari 75 Bin, azami 750 Bin TL destek sağlanacaktır." dedi.

Oğuz Ali Bekiroğlu, DOĞAKA Osmaniye Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu ile birlikte Esenevler Mahallesi Hasan Çenet Caddesi Özel İdare İş hanın kat 7'deki yeni hizmet yerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Programlara yapılacak başvuruların elektronik ortamda http://portal.kays.kalkinma.gov.tr adresinden alınacağını belirten Bekiroğlu, "Elektronik başvurular için son başvuru tarihi ve saati, 22 Nisan 2015 saat 23.59’dur. Elektronik ortamda tamamlanan başvuruların Ajansa elden, posta ya da kargo ile teslimi için son başvuru tarihi 30 Nisan 2015 saat 17.00’dir. Programların tanıtımına ilişkin 3 Şubat 2015 Osmaniye il merkezinde tarihinde açılış toplantısı, 16-24 Şubat 2015 tarihleri arasında da ilçe merkezlerinde bilgilendirme toplantıları düzenlenmiş ve uygulamalı KAYS eğitimi düzenlenmiş ve toplantılara toplam 162 kişi katılmıştır. Bilgilendirme ve eğitim toplantılarında ve potansiyel başvuru sahipleri ile yüz yüze yapılan görüşmelerde program başvuru rehberleri verilmiştir. Ayrıca, bilgilendirme/eğitim toplantılarında, potansiyel başvuru sahipleri ile yüz yüze görüşmelerde gelen sorular ile e-mail, telefon ve faksla iletilen sorulardan Sıkça Sorulan Sorular oluşturulmuş ve Ajans web sitesinde yayınlanmıştır." dedi.

Proje başvurularının devam etmekte olduğunu belirten Bekiroğlu, "Proje hazırlama sürecinde karşılaşılabilecek sıkıntıları gidermek amacıyla Osmaniye il merkezinde, Osmaniye Yatırım Destek Ofisinin yeni adresi olan Özel İdare eski binasında, 23-24 Mart 2015 tarihleri arasında Teknik Yardım Masaları kurulacak ve proje hazırlığında olan başvuru sahiplerine teknik yardım sağlanacaktır. Alınan proje başvurularının değerlendirme süreci Haziran ayı içerisinde tamamlanacak olup, Temmuz ayı içerisinde başarılı projeler ile sözleşme imzalanması öngörülmektedir." diye bilgi verdi.

Destek verilen projeler hakkında da bilgi veren Bekiroğlu şöyle dedi: "DOĞAKA, 2011 yılında Turizm Mali Destek Programı kapsamında Kırmıtlı Kuş Cenneti’nin altyapısının geliştirilmesi, Osmaniye ve Kadirli Kent Müzesi, Kastabala Antik Kenti’nin ışıklandırılması, Toprakkale kalesinin çevre düzenlemesinin yapılması gibi konularda Osmaniye’deki turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik yatırımları desteklemiştir. 2015 yılı Turizm Mali Destek Programları kapsamında da Osmaniye’deki turizm altyapısının iyileştirilmesine yönelik proje başvuruları beklenmektedir. "


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar